Inte lika engagerande längre

FILMEN

"Gänget och jag" är tillbaka för en tredje säsong och den som förväntar sig några större förändringar mot tidigare säsonger kommer nog att bli besviken. Inte mycket är nytt utan livet för de olika karaktärerna rullar på mest som det gjort under de två tidigare säsongerna.

Värt att notera är dock att Laverne och Shirley från just TV-serien "Laverne och Shirley" dyker upp i ett avsnitt och går på dubbeldate med Fonzie och Richie. Nu är det visserligen inte direkt något nytt att karaktärer från en serie dyker upp i en annan serie från samma TV-kanal men ändå är det rätt kul när det gör det.

För övrigt ramar man in säsongen på ett bra sätt med att Fonzie i första avsnittet flyttar in i lägenheten ovanpå familjen Cunninghams garage (med allt vad det innebär) och slutar med att man tänker tillbaka över Fonzies påverkan på familjen Cunninghams liv i ett specialavsnitt. Snyggt.

För övrigt testar Fonzie på allt från att jobba som försäljare till våghals där han ska hoppa över ett gäng soptunnor. Faktum är att det är Fonzie som, även om det ska vara så att det är Richie som har huvudrollen, är den som jag gillar bäst. Han är den som mest driver serien framåt. Men å andra sidan är ju Richie, Ralph och Potsie det perfekta bollplanken för Fonzies översittarfasoner.

Inte mindre än 11 säsonger blev det av "Happy Days" men jag måste erkänna att jag börjar få nog redan efter tredje. Serien fungerade förmodligen bättre under åren 1974 – 1984 då den sändes än den gör idag… tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av det specialavsnitt där familjen tänker tillbaka på livet med Fonzie. Avsnittet heter "The Second Anniversary Show" och ska nog mest ses som vilket annat avsnitt som helst.


TRE SAKER

1. Värt att notera är att även om serien höll på i 11 år så var Ron Howard (Richie) och Donny Most (Ralph) bara med i sju säsonger och Anson Williams (Potsie) i tio.

2. Om man kollar igenom rollistan för hela serien på nätet finns det många skådespelare som bara var med i säsongerna åtta till elva. Det känns som om serien måste ha tagit en rätt stor vändning runt den tiden.

3. De enda skådespelarena som varit med i alla säsongerna är Henry Winkler som Fonzie, Tom Bosley som Howard Cunningham, Marion Ross som Marion Cunningham och Erin Moran som Richies lillasyster Joanie Cunningham.


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Mono
Bild: 4:3
Extramaterial:
The Second Anniversary Show
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA