En klar nytändning

FILMEN

Efter tredje säsongen av "Mission: Impossible" efterlyste jag en nytändning. Efter tre säsonger började serien gå på sparlåga och inte mycket ändrades mellan säsongerna. Nu finns fjärde säsongen ute och det är faktiskt som om någon hört min bön.

Karaktärerna Cinnamon Carter (Barbara Bain) och Rollin Hand (Martin Landau) är numera historia. Gruppen har med andra ord endast tre originalmedlemmar kvar. Den obestridlige ledaren Jim Phelps (Peter Graves), den tekniske mästaren Barney Collier (Greg Morris) och muskelkillen Willy Armitage (Peter Lupus). Dessa tre får dessutom förstärkning av magikern Paris som spelas av en ung Leonard Nimoy.

De flesta känner säkert igen Nimoy som kapten Spock i "Star Trek". Här ser vi honom dock utan spetsöronen och dessutom fyra år yngre än när "Star Trek" drog igång. Kanske kunde hans rollfigur ha fått ett lite tuffare namn än Paris men, men...

Så, även om en hel del är sig likt har det ändå hänt lite, vi får en ny karaktär att lära känna samtidigt som två gamla försvinner och till viss del saknas. Säsongen lever upp och en nytändning sker. Nu behöver dock ingen oroa sig för att inte känna igen serien. Jim får fortfarande sina uppdrag via en bandspelare som förstör sig själv efter att han hört dess meddelande. Han plockar i början av varje avsnitt ihop sitt team och fast han alltid väljer samma personer ser det ut som om han måste fundera om det är rätt beslut varje gång.

"Mission: Impossible" är tillbaka med en stark säsong och jag hoppas det håller i sig. Serien har fortfarande tre säsonger kvar och det gäller att inte bli för bekväm nu bara för att man gjort en del förändringar.


EXTRAMATERIALET

Boxen innehåller tyvärr inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Boxen innehåller säsong fyras samtliga 26 avsnitt och har en speltid på hela 21 timmar.

2. I Europa var Peter Lupus mer känd under namnet Rock Stevens på grund av att han nästan alltid spelade män med stor styrka.

3. Leonard Nimoy stannade bara i serien två säsonger så passa på att njuta av hans framträdanden.


HANS-ÅKE LILJA (2008-06-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 7
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA