Dålig eller bara gammal?

FILMEN

"Terror" är från 1978 och ska enligt omslaget vara något av det värsta som gjorts. Med stora bokstäver går det att läsa att filmen beslagtogs av polisen vid razzior för att den var så hemsk. Nu ska man dock ta detta med en nypa salt för så otäck är den faktiskt inte. Jämfört med dagens filmer är den riktigt tam men även om man jämför den med andra filmer som kom runt slutet av 70-talet är den inte så utmärkande.

Vad vi bjuds på är historien om en B-filmsregissör som gjort en film om hur hans förfäder förbannades av en häxa för 300 år sedan. När det sen blir dags att visa filmen för de närmaste vännerna börjar konstiga saker hända. Är det verkligen den gamla häxan som är tillbaka för att fortsätta förbannelsen?

Det blir mycket hackande med knivar och även om blodet ser ut som målarfärg finns det mängder av det. När det gäller själva morden är de hyfsat fantasifulla och det går inte att förneka att man haft intentionerna att göra en bra film.

Tyvärr tycker jag inte man lyckas helt ut och om detta beror på att filmen är drygt 30 år gammal eller helt enkelt inte tillräckligt bra låter jag vara osagt. Jag blir dock inte speciellt skrämd av det jag ser utan sitter mest och väntar på att det ska ta slut.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består mest av textinfo i form av olika biografier samt trailers för filmen. Ungefär vad man vågade hoppas på för en film som är så passa gammal men ändå rätt otillfredsställande.


TRE SAKER

1. Det är rätt kul ändå att se vad lite det behövdes för att skrämma folk för 30 år sedan. För hur mycket "blod" man än får se får man inte så något hugg som träffar.

2. På omslaget står det även att detta är första gången filmen släpps helt oklippt… lagligt.

3. I öppningsscenerna är det en man som brinner upp och det är faktiskt riktigt bra gjort för att vara gjort för 30 år sedan.


HANS-ÅKE LILJA (2009-04-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Studio S
Ljud: Mono
Bild: Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Regissören Norman J. Warrens biografi och filmografi, Trivia om filmen, Fransk biotrailer och Bildgalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA