Senaste blogginläggen

vinnare av doctor sleep
Postad: 2020-03-24 16:46:24För att tävla om Stephen King-filmatiseringen "Doctor Sleep" skulle man berätta hur man gjorde för att somna och givetvis var det spridda svar. En del slöt bara ögonen och så somnade det. Andra använde sig av räkneövningar för att trötta ut hjärnan. Vissa glufsade i sig banan eller drack te och några behövde någon sorts stimulans i form av musik, film eller böcker.

Ja, att läsa är ett sätt att komma ned i varv och bli trött. Vissa läste skräck eller annan skönlitteratur, medan vissa valde medvetet tråkiga och sega texter för att somna snabbast möjligt.

De som får titta på "Doctor Sleep" hemma och förhoppningsvis inte somna blev:

Anitha Blomberg, Göteborg
Per-Ola Nordqvist, Stockholm
Annika Nilsson, Linköping


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
ballers komplett i arkivet
Postad: 2020-01-06 17:17:09Att boxutgivningen avslutas för vissa tv-serier är oerhört trist för vi som är komplettister. Det är inte lika kul att ha några boxar i hyllan och resten på en streamingtjänst, men så verkar det tyvärr bli med "Ballers". Säsong 1 till 3 kom på DVD och blu-ray i Sverige men för att se de sista två säsongerna får man vända sig till källan, det vill säga HBO. Det har jag gjort och därmed sett klart serien som gick i mål i höstas.

Här är recensionerna:
"Ballers - Säsong 4"
"Ballers - Säsong 5"


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

hej då 2019!
Postad: 2019-12-31 10:15:12

Ytterligare ett filmår är till enda och när jag tittar på statistiken som min kollega Anders har satt ihop ser jag att 2019 blev väldigt likt 2018. Vi har sett en handfull fler filmer detta år och jag har sett en handfull färre filer i år jämfört med 2018 men i stort är det ganska likt. Anledningen till att det blivit lite färre titlar i år är att det blivit fler TV serier. Så med andra ord har jag egentligen sett mer trots att det är färre titlar…om man räknar minuterna jag spenderat framför TVn. Hela 50% av de titlar jag sett var TV serier. En ganska intressant svängning från film till TV.

En annan trend är allt mer streamas idag. 2015 var första året vi recenserade streamade filmer (3%). 2016 var det 8%, 2017 12%, 2018 24% och nu 2019 hela 35%. Lite motsvarande har DVD formatet minskat och är nu nere på 13%. Blu-ray är fortfarande det starkaste mediet med lite drygt 50% av de titlar vi recenserar men det finns helt klart trender som tyder på att allt mer blir streamat.

Vad 2020 för med sig får vi vänta och se men jag hoppas det blir många bra filmer och TV serier. Bland annat kommer ”The Outsider” som är baserad på Stephen Kings bok som TV serie på HBO med start i januari. Den ser jag fram emot. Sen hoppas jag på en hel del överraskningar också under året. Filmer som man inte förväntar sig speciellt mycket av men som sen visar sig vara fantastiska.

Just ja, jag höll ju helt på att glömma att man enligt traditionen också ska ju välja årets bästa och sämsta filmer. Här kommer mina val:

Bäst under 2019 var avslutningen på "The Americans" (den serien måste ni se om ni inte redan sett den), "Chernobyl" och "The Spy".

Sämst var "Between Worlds" (jag hävdar fortfarande att Nicolas Cage borde förbjudas att skådespela mer), "The First Purge", "Jurtjyrkogården" och "Us" (mest för att jag förväntade mig så mycket mer av den).

Med det sagt vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!
Lilja


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

RECENSERAT DENNA DAG (7/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA