Senaste blogginläggen

tänk om detta kunde bli bra...
Postad: 2018-10-19 08:52:10

I går fick jag en länk till en artikel där man konstaterade att TV kanalen ABC get okej på ett pilotavsnitt som ska nystarta serien ”På Spaning i New York” eller ”NYPD Blue” som den heter i original. Min första tanke var, ”är detta verkligen görbart?”.

När jag sedan läste vidare insåg jag att det nog inte kommer bli det ”NYPD Blue” jag älskar. Dels kommer inte Andy Sipowitz tillbaka. Det känns riktigt surt då han var serien. Men å andra sidan kan jag inte säga att jag är speciellt förvånad över att Dennis Franz tackat nej. Han spelade Sipowitz i 12 säsonger och har sedan serien slutat dragit sig tillbaka och lagt skådespeleriet på hyllan.

Nu låter man istället hans son Theo ta över och vi får följa honom när han försöker göra rätt för sin polisbricka och arbeta i det 15:e polisdistriktet med att försöka lösa mordet på Sipowitz. Man hintar även att man kan komma att plocka in karaktärer från förr i serien, antingen som fasta roller eller som gästinhopp. Detta låter bra. Jag gillar att man knyter ihop den nya versionen med den gamla och att det finns en tråd som knyter dem samman.

Men, det som i slutändan kommer att avgöra om detta blir bra och om jag kommer känna lika starkt för denna version som originalet är hur bra man lyckas fånga stämningen i serien. I originalserien hade man fått till en stil som var lite ”skitig” i brist på ett bättre ord. Det fanns inga mobiltelefoner och allt var ganska rakt och rätt fram. Det i kombination med sättet serien filmades men snabba klipp gjorde den speciell. Fångar man det tror jag man kan ha en succé på gång. Gör man den för modern med snygga unga poliser som springer runt och drar one-liners och liknande tror jag inte serien bli långvarig.


“Very few of us say Freekin instead of Fucking you know. We say what we mean.”
- Dennis Franz om att folk ville censurera serien på grund av dess språk och nakenhet.

Medan vi väntar på att få se detta kanske det är läge att se om originalserien? Ni kan se var jag tycker om den här.

Här kan ni också läsa en intervju jag gjorde med Dennis Franz 2013.


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

vinnare av avengers: infinity war
Postad: 2018-08-27 15:12:04

"Vem är din favorit bland karaktärerna i Marvels filmuniversum?" undrade vi och syftade givetvis på det gemensamma universum som startade med "Iron Man" för tio år sedan.

När alla svar ramlat in och vi sorterat bort populära Deadpool och andra karaktärer från X-Men-franchisen samt Fantastic Four-karaktärer (som ännu inte ingår i "rätt" universum), karaktärer från Marvel som inte filmats än (She-Hulk) och karaktärer som inte hör till Marvel alls (Wonder Woman) blev det Thor som knep förstaplatsen strax före Spider-Man och Iron Man.

Det avgörande för många tävlande verkar ha varit att Thor härstammar från den nordiska mytologin. Praktiskt taget en svensk superhjälte alltså... Eller inte alls.

De som får götta sig åt Thors mäktiga och roliga scener i "Avengers: Infinity War" blev:

Stefan Mitander, Karlstad
Åsa Holmkvist, Piteå
Anja Hansson, Stockholm

Hurra och grattis!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
5000 recensioner!
Postad: 2018-08-10 09:39:20I dag publiceras den 5000:e recensionen på DVDKritik.se! Hur galen är inte den siffran? När vi drog igång DVDKritik.se hösten 2006 hade vi runt 15 recensioner i arkivet för att det skulle finnas något mer än dagens recension att läsa. 100 recensioner var vi uppe i strax innan nyårsafton och så rullade det på. Den 29 juli 2008, det vill säga lite drygt tio år sedan, nådde vi "drömgränsen" 1000.

Det krävs inget mattegeni för att räkna ut att med takten vi nådde till 1000 borde vi vara uppe i 6-7000 recensioner vid det här laget, men generellt sett recenserar vi färre titlar i dag än tidigare. Nu för tiden är det en ny recension varje vardag. Under en period hade vi så mycket att skriva om att vi kunde pytsa ut två nya recensioner varje dag (rekordet bör ha varit en vecka då 16 recensioner kom ut).

Nåväl, 5000 recensioner på tolv år är inte fy skam. Och vi tar sikte mot nästa mål... Vad nu det är? 15-årsjubileumet hösten 2021 kanske är nästa milstolpe.

Tack för att ni läser!


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA