Om DVDKritik

DVDKritik.se är en sida som kort och gott recenserar film och tv på fysiska format (DVD och blu-ray) och via strömmande källor - från animerat till skräck, från svenskt till import, tv-serier som filmer. Skribenterna bloggar också om film och tv.

RECENSIONERNA

Våra recensioner består av tre delar: Filmen, Extramaterialet och Tre saker. De förklarar sig själva; under rubriken Filmen recenserar vi själva huvudprodukten och under rubriken Extramaterialet tittar vi närmare på skivans eventuella extramaterial - mervärdet som ofta påverkar en konsuments beslut om inköp. Under rubriken Tre saker belyser vi tre olika saker från produkten, allt från specifika scener eller skådespelarinsatser, till musik eller omslag, eller kanske filmens känsla. Innehållet under rubriken Tre saker är ganska fritt.

Vi har valt att inte sätta betyg i våra recensioner. Vår förhoppning är att man utifrån texterna ska få en klar bild över vad vi tycker och sedan själv bilda sig en egen uppfattning om produkten är se- eller köpvärd.

HISTORIK OCH POLICY

DVDKritik.se drog igång hösten 2006. Sedan dess har vi recenserat nya produkter i takt med att de kommit ut, men vi har också äldre släpp i vårt arkiv. Håll ögonen på bloggarna för information om när något hamnat i arkivet.

Vi recenserar främst svenska utgåvor, men begränsar oss inte enbart till det. Eftersom det ganska ofta skiljer en hel del i innehåll mellan regionerna ser vi det som en ren konsumentupplysning när vi skriver om filmer från en annan region. När det handlar om strömmande originalmaterial ska det gå att se i Sverige.

SKRIBENTER

DVDKritik.grundades 16/10 2006 av Anders Jakobson och Hans-Åke Lilja. Båda har många års erfarenhet av recenserande.

Anders var under det tidiga 90-talet involverad i både egna och andras fanzine tills han 1997 blev frilansskribent för Nerikes Allehanda där han numera framför allt har en regelbunden biokrönika.

Hans-Åke har sedan 1996 drivit världens främsta nyhetssajt om Stephen King (Lilja's Library - The World of Stephen King) och på denna recenserat otaliga böcker och filmer.

Både Hans-Åke och Anders ligger bakom det svenska Stephen King-sällskapet Följeslagarna som grundades 1998, och DVDKritik.se kan ses som en systersajt till foljeslagarna.com.

Regelbundna skribenter just nu är Thomas Helsing, Emma Åkerlind och Henrik Andersson. I arkivet kan man söka recensioner per skribent, även de som inte längre är medverkande skribenter.

KONTAKT

För allmänna frågor, recensionsex, releaselistor etc:
info@dvdkritik.se

För tekniska frågor, annonsering etc:
webmaster@dvdkritik.se

Skribentkontakt:
anders@dvdkritik.se, lilja@dvdkritik.seRECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA