Ett billigt men okej tidsfördriv

FILMEN

Det går inget bra för Lance. Han blir kidnappad av en man som tvingar honom att döda sin egen halvbror. Anledningen till att mannen gör detta är att brodern haft ett hemligt förhållande med Lances fru. Sedan släpps Lance, men får lova den hemliga mannen att aldrig tala om för sin fru vad han vet. Efter ett par veckor får han svårt att hålla tyst inför frun, och mannen dyker upp igen och placerar honom i än värre situationer. Lance blir mer och mer galen, allt medan han försöker lura ut vem mannen är och vad han egentligen vill.

Flera av de inblandade i "Chop" har ett förflutet hos kultfilmbolaget "Troma". Regissören Trent Haagas tidigare arbete syns inte nämnvärt på bild, däremot har han tydligt lärt sig läxan om hur man gör en film på låg budget. Visst är det tydligt att handen med avklippta fingrar egentligen har dem innanför bandaget, och valet att nästan inte visa några våldsamheter i bild är tveklöst budgetärt (ett ord jag kanske hittade på nyss), men skådisarna framför kameran vet vad de gör och det räcker en lång, lång väg.

Huvudrollsinnehavaren Will Keenan har huvudroller i "Tromeo and Juliet" och vansinnesklassikern "Terror Firmer" bakom sig. Dock är "Chop" en betydligt mer balanserad film, och humorn går aldrig till särskilt sjuka höjder. Huruvida filmen är en rekommendation eller inte beror på din egen inställning till billiga skräckkomedier. Om det passar så är "Chop" ett helt okej tidsfördriv.


EXTRAMATERIALET

Trailers för filmer från NjutaFilms.


TRE SAKER

1. Regissören har en egen blogg där man kan följa hans arbete.

2. Filmen censurerades med nästan nio minuter i Tyskland. Jag vet ärligt talat inte vad de skulle behövt klippa, åtminstone inte i såna mängder.

3. En scen man filmat försvann, då man inte hade koll på hur digitalfilerna från kameran hanterades.


HENRIK ANDERSSON (2013-02-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA