Kidnappad av NICOLAS CAGE!!!

FILMEN

Kommer man någonsin bli klok på Nicolas Cage? En stunden gör han filmer som är bra på riktigt och andra dyker han upp i dussinfilmer vars huvudsakliga poäng är att han ska vara NICOLAS CAGE!!! med stora bokstäver och tre utropstecken och få överspelade utbrott. Kan man bli typecastad som sig själv? Nu är visserligen Cage bra på att balla ur och skrika och gapa och vara en galenpanna, men det blir ju lite tröttsamt i längden.

Rollen som passageraren i "Sympathy for the Devil" är kanske inte det värsta exemplet på NICOLAS CAGE!!! men ändå en roll som känns uppenbart specialskriven med tillhörande överdrivna scener. Joel Kinnaman får platsen längst fram på första parkett på NICOLAS CAGE SHOW!!! i den här filmen. En merit eller ett trauma? Det får framtiden visa.

Kinnaman spelar en man, David, som är på väg in i Las Vegas för att ansluta till sin fru som ligger inlagd för att föda deras barn. Mellan raderna förstår vi att paret haft lite tråkiga erfarenheter tidigare och hon är väldigt angelägen om att han ska komma till henne, och David har givetvis ingen avvikande åsikt. Men precis när han parkerat i sjukhusgaraget kommer en helt okänd man in och sätter sig i baksätet och halar snart fram en revolver som tydligt indikerar att han inte har för avsikt att lämna bilen och heller inte tänker tillåta att David gör det.

David blir på något vis kidnappad av passageraren som instruerar honom att köra upp ur garaget och vidare dit han vill. Att David har en höggravid fru som föder vilken sekund som helst tar han ingen hänsyn till. Passageraren är uppenbart galen och verkar tro att David i själva verket är någon annan och David förnekar gång på gång, men är han verkligen den han säger att han är och vad är passagerarens syfte?

Rätt spännande upplägg men det blir ganska snart trist och sömnigt och det ballar ur både för Cages karaktär (NICOLAS CAGE!!!) och i manuset. "Sympathy for the Devil" är en dussinthriller som snabbt kommer att ramla ur folks medvetande.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Nicolas Cage har väldigt distinkt rödfärgat hår i filmen. Det var ett eget val och som han såg ut när han dök upp till den första inspelningsdagen. Vad annars?

2. Filmen är skriven av debuterande Luke Paradise som verkar ha en jäkla massa på gång och för regin står något mer väletablerade Yuval Adler var senaste film "The Secrets We Keep" också hade Joel Kinnaman i en av huvudrollerna.

3. Jag måste ändå säga att jag tycker det är roligt att se Kinnaman i internationella filmer. Han har ju varit i Hollywood ett tag nu och är en stabil skådespelare. Hans insats i "Sympathy for the Devil" är knappast orsaken till att filmen inte levererar.


ANDERS JAKOBSON (2023-10-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Streamat
Utkomstår: 2023
Bolag: SF Anytime
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA