Jubilerande raggarrock

FILMEN

The Boppers är en grupp som alla känner till men som få lyssnar på utanför initierade kretsar. Jag kan gladeligen erkänna att jag vet noll och intet om dessa rock'n'roll-veteraner, men här är hur som helst en live-dvd med bandet, inspelad i Västerås sommaren 2007. Även om omslaget inte säger något om det misstänker jag starkt att spelningen tog plats under den ökända raggarträffen Power Meet, en tillställning där folk med förkärlek till brylcreme, rusdrycker, skinnvästar och amerikanska bilar träffas årligen för att dela sitt intresse.

Tolv låtar bjuds vi på och det hela är kompetent framfört. The Boppers firar här 30-årsjubiléum, och oavsett vad man tycker om deras musik måste man respektera det faktum att de lyckats hålla bandet igång så länge trots en vad jag förstår inte helt spikrak karriär kantad av ständiga medlemsbyten. Live-settet innehåller såväl egna kompositioner som klassiska låtar som "Surfin' Bird" och "Under the Boardwalk", men för en oinvigd som jag själv känns spelningen ganska slätstruken. Det är inget som sticker ut direkt.

Detta är dock med säkerhet helt i sin ordning. De samlade fansen verkar gilla vad de hör, och tittar man noga kan man även se några dansande raggare mitt i smeten. Ett problem för gruppen är att den ena av deras två sångare, Matte Lagerwall och Ingmar Wallén (jag vet inte vem som är vem), är ganska mycket sämre än den andre. Han kompenserar dock detta faktum genam att sporta en riktigt fet mustasch, så jag kan ha överseende med hans lite bristande sånginsatser.

Ljudet är riktigt bra, kan nämnas, och för den som gillar The Boppers är det här säkert ingen dålig utgåva. Jag tvivlar dock på att den kommer att vinna bandet speciellt många nya fans. Fast det är nog inte heller tanken.


EXTRAMATERIALET

Finns inget.


TRE SAKER

1. Debutskivan "Number 1" släpptes 1978 och blev en av de mest framgånsrika svenska plattorna någonsin när den sålde i hela 400.000 exemplar.

2. The Boppers har faktiskt spelat en hel del även utanför Sverige, och har till och med spelat in en liveskiva i Japan.

3. Bandets senaste hitlåt var 2001 års "Rocka på", som de spelade in tillsammans med Markoolio.


JOEL FORNBRANT (2008-06-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Bonnier Music
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
THRILLERNA