Koreansk remake av elfte september?

FILMEN

Handlingen i "The Tower" påminner väldigt mycket om 9/11 i USA när Twin Towers blev attackerade av flygplan, började brinna för att till slut falla ihop som korthus. Skillnaden här är att det inte är terrorister som attackerar här utan en rik man som till varje pris vill ha snö på julafton samt att det i stället för Twin Towers i New York handlar om Tower Sky i Seoul. För att få det hyr han in helikoptrar som ska släppa snön och detta trots att det varnats för dåligt väder. Naturligtvis går det åt skogen och en av helikoptrarna kraschar in i ena skyskrapan med förödande konsekvenser.

Vi får sen följa olika personer som av en eller annan anledning befinner sig i skyskrapan. Det är allt från nyblivna miljonären som vunnit på lotto och flyttat dit till de rika, inflytelserika knösarna som bor där och brandmännen som försöker släcka elden och rädda människorna som sitter fast i det helvete som husen blir.

Jag gillar filmen men tack vare att den är koreansk så skiljer den sig lite mot en västerländsk film och då inte till det bättre. Karaktärerna har en helt annan syn på det som händer och hur man ska agera. Man ska vara ädel till varje pris och det går ibland till absurdum. Vi har också den komiske karaktären som jag personligen tycker verkar mer galen än komisk, samt en helt annan kultur som karaktärerna befinner sig i. Mycket av handlingen känns överdriven.

Filmen fungerar dock trots dessa skillnader även om de är riktiga irritationsmoment emellanåt. Dock är den sevärd och det är omöjligt att inte tänka på 9/11 när man ser filmen och konstatera att var man än befinner sig när man råkar ut för något liknande så är det ett helvete.


EXTRAMATERIALET

En trailer bjuds vi på.


TRE SAKER

1. Inte mindre än 26 sets byggdes upp för alla scener man spelade in.

2. Regissören Ji-hoon Kim ägnade två år åt efterproduktionen av filmen.

3. Inte oväntat är det många CGI-scener i filmen. Mer exakt runt 1700 stycken.


HANS-ÅKE LILJA (2013-12-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Studio S
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Trailer
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA