Trött historia i bilrik heistfilm

FILMEN

Jag fattar att det alltid kommer att finnas B- eller C-filmer. Utan dessa vet vi knappt vilka som är riktigt bra. Samtidigt kan jag bli evinnerligt trött på filmer som bara pumpas ut för att dra in lite pengar och saknar något vettigt att berätta. "Overdive" tillhör den kategorin filmer.

Bröderna Garrett (Freddie Thorp) och Andrew (Scott Eastwood) lever på att stjäla exklusiva bilar och sälja till högstbjudande. En dag råkar de stjäla från fel person och för att undvika att dras liv tar slut tvingas de att vid ett och samma tillfälle stjäla en hel bilsamling åt deras senaste offer. I grunden är det här en klassisk heistfilm där en plan kläcks, ett team sätts samman och planen utförs under ett antal spännande scener där inte allt går som det ska.

Planen blir dock varken särskilt detaljerad eller tydlig för tittaren, de rekryterade medlemmarna i teamet blir bara statister och vägen fram till att stjäla de där eftertraktade bilarna blir mest en serie actionscener med en och annan biljakt. Huvudkaraktärerna är kanske ändå filmens svagaste länk. Det är coola, snygga människor som lever snabbt och pratar lika snabbt och är precis lika platta som vykort. Det värsta är att de dessutom nästan helt saknar kemi dem emellan.

Få saker får mig att tappa intresset så snabbt som medelmåttiga skådisar i en trött historia utan varken själ och hjärta. Det är precis vad "Overdrive" bjuder på. Men visst, det finns några imponerande actionsekvenser inbakade i sörjan.


EXTRAMATERIALET

Inget, bortsett från trailers för några andra filmer.


TRE SAKER

1. Manusförfattarna Michael Brandt och Derek Haas har ändå en del hyfsade meriter bakom sig som "Wanted", "2 Fast 2 Furious" och "3:10 to Yuma". Man kan undra hur mycket regissören Antonio Negret har tagit sig friheter med manuset.

2. Regissören Negret förresten, på hans meritlista finns nästan uteslutande tv-serier där han regisserat en handfull avsnitt.

3. Scott Eastwood är förstås legendaren Clint Eastwoods son. Pappan gick visserligen från att göra italiensk B-filmswestern till att bli en av de mest respekterade skådespelarna och regissörerna i Hollywood. Jag ser dock inte att sonen Scott ska kunna få samma utveckling på sin karriär.


THOMAS HELSING (2018-01-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA