Taffligt försök till realism

FILMEN

I "33 Gruvan" försöker man desperat ge en realistisk bild över vad som hände när de 33 gruvarbetarna i Chile blev instängde 700 meter under marken. Tyvärr är man inte ens i närheten av att lyckas. Hela filmen känns billig och taffligt gjord. Skådespelarna känns pappiga och tvådimensionella och agerar på ett sätt som i alla fall inte jag tror stämmer med vad som verkligen hände nere i gruvan.

Dessutom känns filmen väldigt tillrättalagd. Inget direkt negativt (förutom en man som erkänner att han var otrogen) finns med, men om inte jag minns fel uppdagades både ett och annat under räddningsprocessen. Nu var det väl inget världsomvälvande, men det känns ändå som om man bara tagit det som var bra och sen dubblerat det.

Det som talar för filmen är väl att den faktiskt är inte är en amerikansk film, att det inte är något Hollywood snickrat ihop. Samma faktorer som ironiskt nog förmodligen även är anledningen till att filmen har en liten budget och i bästa fall mediokra skådespelare.

Nä, "33 Gruvan" känns mest som ett sätt att tjäna pengar på en olycka som uppmärksammades över hela världen och med det i åtanke får jag nog ändå erkänna att jag hellre väntar på Hollywood-varianten som säkert dyker upp snart än ser denna en gång till.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det känns riktigt överdrivet när en av de gruvarbetare som är kvar uppe vid ytan försöker krypa in i ett litet hål för att rädda sina kamrater. Vad tror han, att han ska kunna åla sig ner 700 meter?

2. En spontan reaktion när man ser filmen är "Var det inte värre än såhär?", vilket det naturligtvis var. Inget vidare betyg för filmen med andra ord.

3. Det vore intressant att höra någon av dem som var med kommentera filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2011-04-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: CCV
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA