Samma spel men med en ny spelare

FILMEN

Säsong fem av "Billions" blev delad i två delar på grund av pandemin som drabbar oss just nu. Ett tag såg det ut som om man skulle dela säsongen i två och låta den bli både säsong fem och sex men så slog man ihop det och totalt blev det en säsong. Dock gjorde avbrottet att det blev en lite spretig historia men det stora som hände under säsongen var att Axe och Taylor skulle försöka samarbeta igen. Något som inte är det lättaste då de båda är envisa som synden. Och är man dessutom så rik som Axe så kan man kosta på sig att förlora rätt mycket bara för att få som man vill.

Chuck och Wendy sliter med sitt äktenskap och till slut går det inte längre och de går skilda vägar. Och mitt i allt detta sliter Chuck för att sätta dit Axe. Vad som gör det hela lite extra intressant är att det denna säsong även dyker upp ett nytt ansikte. Corey Stoll spelar Micael Prince som gör vad han kan för att sätta Axe i dålig dager samtidigt som han faktiskt verkar vilja göra gott. En omöjlig kombination kan det tyckas, men Prince klarar av det. Jag misstänker att han kommer spela ett stor roll i den slutgiltiga upplösningen.

Jag gillar serien men i stort är säsong fem ganska lik de tidigare fyra säsongerna och ska vi vara riktigt ärliga så tror jag det är en smart idé att låta serien sluta efter säsong sex. Nu har man chansen att själva bestämma hur allt ska sluta och inte tvingas till ett frampressat slut för att folk tröttnat på serien. Jag ser fram emot att se hur allt slutar.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. David Costabile som Wags är kanon.

2. Kate Sacker, Chucks biträde, får ta större plats denna säsong.

3. Taylor får stå tillbaka lite den här säsongen.


HANS-ÅKE LILJA (2022-01-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (29/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA