Ett litet band med stora konsekvenser

FILMEN

De av er som är lite äldre minns säkert all uppståndelse som var när filmen där Pamela Anderson och Tommy Lee hade sex släpptes. Det var på den tiden då Internet var nytt och man surfade med ett gammalt modem som knattrande kopplade upp sig. Många visste att filmen fanns därute någonstans men vad vi inte visste var allt som hände i bakgrunden och hur detta band påverkade en rad personer förutom de uppenbara, Pam och Tommy. Tills nu. Det är nu med denna serie vi får se spelet bakom bandet och hur det gick till när det kom på villovägar och till slut fanns tillgängligt för alla som hade en internetuppkoppling.

Lily James och Sebastian Stan spelar Pam och Tommy och vid en första anblick är de rätt lika sina original men naturligtvis stämmer det inte om man sätter bild bredvid bild på dem och originalen, men de är tillräckligt lika för att det ska fungera i serien. Vi ser även Seth Rogen som Rand, hantverkaren som stal bandet, även om han till en början var omedveten om vad han faktiskt stulit. Anledningen till att han stal från Tommy var att han inte fick betalt för sitt arbete som ha gjort för paret. Därför stal han Tommys kassaskåp och däri fanns även det omtalade bandet. Vi får sen i åtta avsnitt följa hur bandet sprids, hur det påverkar Pam, Tommy och Rand.

Mycket känner man igen om man var med på mitten av 90-talet men samtidigt känns mycket fabricerat. Speciellt de delar som handlar om Rand. Jag har svårt att tro att man vet så exakt vad han hade för sig. När det gäller Pam och Tommy finns mycket dokumenterat men inte när det gäller Rand. Det blir lite som att dikten överträffar verkligheten när vi följer honom. Men vad vet jag…

Jag gillar dock serien och den är underhållande samtidigt som den är lite udda. Vi får se mycket naket även om det är uppenbart att varken Pams bröst eller Tommys snopp är äkta. Speciellt när Tommy och hans snopp har en diskussion om huruvida han ska vara trogen Pam (vilket Tommy förespråkar) eller ligga runt så mycket de orkar (som hans snopp önskar). Men som sagt, detta är en underhållande serie.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Lite kul är det att det i början av varje avsnitt varnas för att det förekommer tobak i serien. Och sen naket förstås men tobaken är viktigast att varna för.

2. Vi ser en skådis utklädd till Jay Leno intervjua Pam. Dock har man i sina försök att få honom lik gjort att han ser ut lite som att han har en satirisk mask.

3. Tommy har gett sitt okej till serien, men inte Pam.


HANS-ÅKE LILJA (2022-05-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Disney+
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (3/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA