Stundtals småkul men generisk i längden

FILMEN

Kevin Hart är ingen favoritkomiker på något vis. En snabb skrollning genom hans cv på IMDb och jag ser ingen titel som jag känner att "där var han riktigt bra". Trots det har jag ändå sett ganska mycket av det han varit med i. Här spelar han en riktig losertyp som klantat till det så många gånger att till och med hans fru använder hans namn för att beskriva ett klavertramp. Att "Teddya" något är att klanta till det. Inte så kul för Teddy Jackson. Han försöker etablera sig som entreprenör inom träning, men hans idéer är riktigt usla och det finns ingen som kan säga sanningen till honom.

Parallellt introduceras vi till Mannen från Toronto (Woody Harrelson), en hårding och yrkesmördare som kan skrämma fram information ur folk utan att ta till det våld som han absolut kan ta till om situationen kräver det. En total motpol från Teddy, men trots det ska de blandas ihop. Det hela har med en dålig toner i skrivaren att göra. Teddy ska åka iväg för lite mys med frun Lori (Jasmine Mathews) inför hennes födelsedag och har hyrt en stuga som han ska installera sig i. Det är bara det att han inte kan se riktigt rätt adress på sin utskrift och chansar. Det mesta verkar rätt, förutom att det finns en tillfångatagen man i källaren som han som "Mannen från Toronto" ska få information ur. Trots att situationen är helt galen lyckas Teddy finna sig i stunden och går in i rollen och får fram informationen, men i efterspelet blir han tillfångatagen av FBI som mycket väl vet vem han egentligen är. Dock är en annorlunda boll i rullning där värre bus tror att Teddy är Mannen från Toronto och därför behöver Teddy stanna i rollen för att FBI:s större uppdrag ska gå i lås.

Men samtidigt så har den riktiga Mannen från Toronto uppmärksammat att någon påstår sig vara han och det är bara en tidsfråga innan de båda träffas och tvingas samarbeta för att reda ut situationen helt och hållet.

Komedier där motpoler skapar udda par är inte direkt ovanliga och det är här i grund och botten en ganska kul variant på temat. Jag köper inte att en sådan som Teddy faller in i rollen så självklart som han gör, men det hade inte blivit mycket till film annars. Så det kan jag köpa, men dessvärre blir "The Man From Toronto" en ganska generisk dussinfilm i längden som vräker på med action och spektakulära scener, men har inte riktigt tekniken för att presentera det bra. Det är många greenscreenlösningar och utdragna sekvenser som bara ska kännas häftiga. Det blir lite tröttsamt, men det är en film som det fungerar alldeles utmärkt att slötitta på och kanske skratta lite lätt åt något skämt här och där.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Woody Harrelsons karaktär skulle ursprungligen spelats av Jason Statham. Jag är inte förvånad.

2. Harrelson har möjligen karaktärstypen i blodet dock, då hans pappa faktiskt var yrkesmördare. Han dömdes till dubbla livstidsdomar 1979.

3. Verkliga män (och kvinnor eller personer med andra könstillhörigheter) från Toronto säger sin hemstads namn som "Toronno" och det gör ingen av filmens män från Toronto.


ANDERS JAKOBSON (2022-07-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin actionkomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Actionkomedi
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA