Solopremiär med smak av Madonna

FILMEN

Gwen Stefani som tidigare var sångerska i No Doubt är nu alltså soloartist. DVD:n "Harajuku Lovers Live" är inspelad på hennes första egna turné under två kvällar i Anaheim, Kalifornien. Då Anaheim är Gwens hemstad är hon väldigt exalterad och publiken är inte sen att hänga på.

Jag tycker att hon får till en väldigt bra blandning av scendekor, (massor av) klädbyten och i stort ett snyggt framträdande. Det varvas även bra mellan själva scenshowen och inspelat material på storbildsskärmar. Jag måste dock erkänna att det finns en hel del likheter mellan Gwens konsert och det Madonna gör både till det visuella och sången. I "The Real Thing" låter det nästan som om det är Madonna som sjunger och jag tror inte att det är helt otippat att Gwen hämtat inspiration från kollegan. Jag vet inte hur många gånger Madonna byter kläder under en show men jag räknade Gwens och kom fram till att efter knappa en och en halv timme hade hon bytt kläder hela nio gånger.

De låtar jag fastat för lite extra är "Rich Girl", "Orange Country Girl" och "Cool" men de allra flesta är väldigt trallvänliga och lättlyssnade och fastnar ibland lite lättare än man egentligen vill på hjärnan. Sen finns det andra som kanske är lite mer udda men de känns ändå rätt. Det känns som om det är just den blandningen Gwen ska ha.

Konserten är för övrigt bra filmad ifrån en massa olika vinklar som gör att man känner sig delaktig på ett bra sätt. Det som man kan klaga på är väl att hon tar hela fem minuter av den redan korta konserten till att presentera bandet, kören och dansarna. Jag vet inte om de knappa en och en halv timme man får se representerar en hel konsert, det känns onekligen lite kort, men gör den inte det kunde man kanske ha kortat presentationen lite och istället fått mer musik.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt bra för att vara en musik-DVD. Vi får ett gäng korta filmer som visar hur hela idén till konserten startade och ända fram till kostymutprovandet. Rätt intressant att se hur man kommer fram till allt som ska vara med på en konsert.

Vi får även en om mixad version av "Real Thing" där man använder mer av videon om mindre av själva liveframträdandet.

Förutom detta får vi även bilder på Gwen och lite fakta om bandet och dansarna.


TRE SAKER

1. Omslaget till DVD:n är rätt snygg men man skulle ha behövt använda en lite mindre snirklig text. Det är snudd på omöjligt att läsa låttitlarna.

2. Gwen har på sig rätt udda utstyrslar. Bland annat har hon på sig en svart och vitrandig jumpsuit som ser rätt lustig ut.

3. Gwen sa nyligen att hon efter nya skivan (släpptes 4 december) går tillbaka till No Doubt för en ny skiva. Av någon anledning är hon inte längre intresserad av att göra fler soloskivor. Vi får väl se när försäljningssiffrorna för nya soloskivan redovisas…


HANS-ÅKE LILJA (2006-12-18)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Universal music
Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Meet the band and dancers, fotogalleri, Countdown to Tour Documentary och The Real Thing camera Remix.
RECENSERAT DENNA DAG (24/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
THRILLERNA