Utan en tanke sin egen säkerhet

FILMEN

Jeff Hardy är förmodligen den brottaren som, i dag i alla fall, utsätter sig för de flesta farorna när det gäller höga höjder och akrobatik. Han drar sig inte från att hoppa från en fem meter hög stege, göra en volt på vägen ner för att sen landa på en stackars motståndare som i sin tur ofta ligger utslagen på ett bord eller likande. Och även om jag naturligtvis förstår att det inte är på riktigt kan jag för mitt liv inte förstå hur han kan överleva dessa hopp han gör. För vad man än tycker så går det inte att bortförklara att han faller fem meter och landar på ett bord.

Men, denna DVD-box inleds med en 50 minuter lång dokumentär om Jeff Hardy och hans karriär inom WWE. En karriär som varit både upp och ner. Hardy har flera gånger blivit avstängd för missbruk men kommit tillbaka, gång på gång. Dokumentären är heltäckande och ger en bra bild över Hardys karriär och hans bidrag till WWE.

De resterande två och en halv skivorna är fyllda med Hardys matcher och man inleder med hans möte med 1-2-3 Kid 1994 och man ser direkt att han utvecklats otroligt sedan dess. Både när det gäller personlighet och utseende. Genom matcherna ser vi hur han mognat och hur han utvecklats till den brottaren han är idag. Hardy representerar den typen av brottare som flyger högt, utnyttjar repen så mycket det bara går och har lika ofta fötterna upp i ansiktet på motståndaren som händerna.

Vi får även se matcher där Jeff teamar upp med brodern Matt som tag teamet The Hardeys. Jeff och Matt är bröder på riktigt och det syns. De är väldigt samspelta när de brottas ihop men naturligtvis har de även mötts som motståndare och när Matt blev elak och (enligt storyn) brände ner Jeffs hus inledde de en serie matcher mot varandra.

Jeff har nu lämnat WWE och brottas numera i TNA där även Hulk Hogan återfinns. Detta är ett mycket mindre förbund än WWE men med hjälp av Hogan hoppas man kunna sno åt sig tittare från WWE. Personligen tror jag Jeff kan spela en roll i detta. Han ÄR en mycket bra brottare och han brottas på ett sätt som inte många klarar av, och han är dessutom otroligt underhållande att se. En kompetent brottare som åtminstone jag kommer att sakna i WWE.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jeff avslutar ofta med något som kallas "Swanton Bomb" och det innebär att han från repen gör en volt för att landa med ryggen på motståndarens bröstkorg.

2. Alla brottare har ju en egen introduktion när de knallar in till ringen. Jeffs består av en lite smålustig dans.

3. Jeff har även brottats under namn som Galaxion, Gladiator, The Iceman, Jeff Harvey, Mean Jimmy Jack, Willow the Whisp, Wolverine.


HANS-ÅKE LILJA (2010-03-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (22/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA