En ring och fyra brottare

FILMEN

Fatal 4 way-matcher är faktiskt inte så olika vanliga matcher. Skillnaden är framför allt att det är fyra brottare i ringen samtidigt istället för två. Dock räcker det med att få en av de fyra uträknad för att vinna. Den som har bältet har alltså mest att förlora på den här typen av match då det ironiskt nog kan bli så att en av de andra brottarna får någon uträknad och mästaren inte ens är inblandad i själva avgörandet.

Galan inleds med att Drew MacIntire inleder med att förnedra Teddy Long. SmackDowns general manager. Drew har ju alltid varit Vince McMahons favorit och så länge Vince äger WWE är det han som bestämmer. Vill då hans favorit att Teddy Long ska förnedras kan man ge sig skjutton på att han blir förnedrad. Därefter möter Drew Kofi Kingston om interkontinentalbältet och det hela resulterar i en riktigt bra match som dessutom är fylld av kontroverser.

Därefter får vi en Diva Fatal 4 way där Maryse, Gail Kim, Alicia Fox och Eve Torres (mästaren) gör upp om Divabältet. En godkänd match...för att vara en Divamatch.

Sen är det dags för en överraskning. Vi får nämligen se Chirs Jericho och Evan Bourne i en match som blir mycket bättre än den ser ut på pappret. Bourne gör riktigt bra ifrån sig även om han är relativt ny och Jericho får definitivt ingen lätt match.

Sen är det dags för en av galans huvudmatcher. En Fatal 4 way-match om tungviktsbältet där The Big Show, CM Punk och Rey Mysterio utmanar Jack Swagger som för stunden är mästare. Matchen blir bra och även Mysterio (duktig, men rätt tråkig) och Swagger (också han rätt tråkig) gör en bra match. Speciellt Swagger blir bara bättre och bättre nu när han blivit ytterligare lite elakare.

Därefter utmanas The Miz av R-Truth och den matchen gäller inget och känns mest som utfyllnad. Tyvärr.

Galans tag team-match står mellan The Heart Dynasy och Jimmy och Jey Uso och tyvärr får man konstatera att om detta är det bästa WWE har när det gäller tag team-wrestling är man illa ute. Man känner inte det minsta för dessa brottare och jag sitter mest och väntar på att matchen ska ta slut.

Så är det då äntligen dags för galans absoluta huvudnummer. Ytterligare en Fatal 4 Way-match och den här gången är det världsmästarbältet som står på spel. Randy Orton, Edge, Shamus och John Cena ska göra upp och till en början ser det bra ut men tyvärr kommer rookiebrottarna (ett gäng brottare som tränats och som kämpar för att bli fullvärdiga medlemmar av WWE) ut och förstör matchen som slutar stökigt. Att matchen slutar så känns mest trist men det är sånt som händer inom WWE. Jag tror dessutom inte detta är det sista vi ser dessa rookies.

Totalt sett är galan godkänd. En del matcher är riktigt bra men samtidigt finns det en hel del som inte något att göra på en större gala. Antagningen är de med för att WWE inte riktigt orkar täcka upp alla årets galor med bra upplägg. Men som sagt, godkänt blir det.


EXTRAMATERIALET

Här får vi se lite bakom kulisserna när Nexus förbereder sig för ett överfall. Rätt tråkigt tyvärr.


TRE SAKER

1. Jag gillar Teddy Long. Han spelar sin roll riktigt bra och man kan inte låta bli att heja på honom.

2. Jag kan inte låta bli att klaga lite på tag teamen. De är få och rätt tråkiga. WWE behöver ta sig i kragen och få ordning på detta. Två tag team ger inte värst mycket spänning.

3. Evan Bourne och Jack Swagger är galans överraskningar. De gör mycket bättre ifrån sig än jag vågat hoppats på. Kul!


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Dolby digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Behind the scene with Nexus.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA