En gala som tar sig framåt slutet

FILMEN

"Judgement Day 2009" ger ju osökt intrycket att nu ska bataljer avgöras, långvariga fighter avslutas och så vidare. Så är dock inte fallet. "Judgement Day 2009" är istället en ganska så trist gala jämfört med tidigare. Det hela inleds med en match mellan CM Punk och Umaga. Umaga har tidigare nitat CM Punk när denne skulle utkräva sin mästarmatch. Nu ska det dock göras upp. CM Punk kommer in med väskan som han vann i Money in the Bank-matchen i WM25 i högsta hugg. Väskan är alltså det som ger honom rätten att när som helst kräva en match om världsmästarbältet. Tyvärr blir det aldrig spännande för upplägget CM Punk mot Umaga känns helt ointressant.

Nästa match står mellan Christian och Jack Swagger och gäller ECW-bältet. Detta blir visserligen en rätt bra match men att se Swagger, Christian och Chris Jericho i olika konstellationer göra upp om ECW-bältet börjar nu bli lite tröttsamt.

I matchen efter är det dock ett om möjligen ännu tråkigare upplägg. John Morrison tar sig an Benjamin Shelton vilket blir totalt ointressant. Framförallt Benjamin känns totalt intetsägande och jag tappar rätt snart intresset helt för detta upplägg. Tyvärr.

Därefter ska The Miz (en annan rätt medioker brottare) hålla en lång monolog som får mig att undra om man haft problem med att få brottare att ställa upp på den här galan. Hittills har den inte varit mycket att hurra över. Som tur är blir nästa match början på en förändring av galans nedåtgående trend.

Här får vi se hur Rey Mysterio möter Chris Jericho som inte bara vill ha interkontinentalbältet utan även Rey Mysterios mask som han alltid har på sig när han brottas. För den oinvigde kanske detta låter som nonsens men i Mexico där Mysterio kommer ifrån är masken ett tecken på storhet och ska absolut inte tas av. Matchen bjuder med andra ord på dubbel spänning; vem vinner matchen och ska Rey får behålla sin mask?

Efter den matchen skruvas så stämningen upp ännu mer. Nu är det match om Ortons tungviktsbälte. Den här gången är det Batista som utmanar och han har mer i sikte än bara bältet. Batista har nämligen rätt nyligen återvänt till WWE efter en allvarlig skada, åsamkad av ingen mindre än just Orton. Naturligtvis spelar Orton fult med hjälp av sina hejdukar varpå Batista får oväntat stöd från ingen mindre än legenden Rick Flair. Kul att se att gubben fortfarande kan!

Galan avslutas med en match mellan John Cena och Big Show och ni som såg "Backlash 2009" vet ju att Big Show la sig i Cenas match mot Edge och på så vis kostade honom tungviktarbältet. Nu ska det göras upp. Personligen gillar jag Big Show och det är alltid spännande att jämföra honom mot alla andra brottare. Han är alltid störst och tyngst. John Cena är dock väldigt vältränad och inställd på att ge jätten en ordentlig match. Matchen blir en bra avslutning på en gala som inleddes väldigt svagt.


EXTRAMATERIALET

Bonusmaterialet består av ett kort klipp på Batista och Rick Flair efter Batistas match. Ganska intetsägande men ändå humoristiskt.


TRE SAKER

1. I den svenska översättningen översätter man Big Show med "Stor Showen" vilket känns rätt galet.

2. Batista är otroligt grov och vältränad. Helt i stil med John Cena.

3. Som vanligt har DVD:n ett riktigt snyggt omslag. Den här gången är det Edge som pryder det.


HANS-ÅKE LILJA (2009-09-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Batista and an old friend reunite
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA