Myers slut är äntligen här

FILMEN

Så var det då äntligen dags för Michael Myers att dö. Ja, jag vet det har han redan gjort i otaliga filmer men nu ska det alltså vara för gott…eller i alla fall tills någon bestämmer sig för att göra en reboot.

Vi börjar med själva filmen. Den är ganska trist om vi ska vara ärliga. Myers själv dyker inte upp förrän 40 minuter in i filmen och då som ett skrämt väsen som lever i ett kloakrör. Där verkar han ha legat i ide sedan förra filmen och nu när Corey, filmens verkliga elaking, ramlar på honom av misstag får han kraft genom att döda en person. Varför han inte gjort det tidigare får vi inget svar på men det hela känns rätt fånigt. Efter detta är Myers med i en längre scen och sen är det slut typ.

SPOILER

Slutet då? Ja, det går ju inte att lämna det utanför denna recension eftersom det är det som är hela grejen med filmen och detta är slutet för Myers. Jag kan inte se något sätt som man kan få tillbaka honom på och samtidigt behålla den lilla trovärdighet som en film som denna behöver. Nej, nästa gång han dyker upp är det i så fall i en reboot.

Filmen som sådan är inget vidare men den är ändå bättre än den innan vilket säger en hel del om den filmen men jag är ändå glad att man ger Myers ett slut. Jag tycker som sagt inte att man kan låta honom komma tillbaka. Hollywood kan mycket väl tycka något annat men, nej, här är det slut för mig.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag gillar inledningsscenen, den innan inledningstexterna.

2. Man slås av att när Laurie läser högt vad hon skriver i sina memoarer att det bara är floskler staplade på varandra. Måste bli en fruktansvärt tråkig bok.

3. Synd att Myers inte fick mer tid i detta som är hans farväl.


HANS-ÅKE LILJA (2023-03-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2022
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA