Samma fast lite bättre

FILMEN

Uppföljaren till "V/H/S" är här och föga förvånande heter den "V/H/S/2". Upplägget är detsamma som i första men i stället för ett gäng som drar runt och gör inbrott är det nu ett par som spionerar på folk (på uppdrag av bedragna fruar eller oroliga mödrar). De får i uppdrag att ta sig in hos en ung man som inte setts till på länge och där hittar de, som i första filmen, en massa TV-apparater och videobandspelare samt mängder med videoband.

Den kvinnliga spionen (det är en man och en kvinna) börjar titta på filmerna medan mannen söker vidare i huset efter spår av mannen som bor där och det är nu vi får se en massa kortare filmer som den ena är hemskare än den andra.

Precis som med första filmen är det runt omkring filmen som är filmens svaghet. Den känns väldigt krystad och onaturlig. Hur ofta sätter man sig bara och kollar videoband när man bryter sig in hos någon och dessutom filmar sig själv medan man gör det? Nej, just det känns väldigt krystat.

I de kortare filmerna som de ser på blir det mer naturligt med själva filmandet även om det ibland känns krystat även där. Vi får en film om en kille som får ett elektroniskt öga inopererat där hans eget öga tidigare suttit. Via det kan man spela in allt han ser. Vi får en kille som är ute och cyklar med hjälmkamera som förvandlas till zombie, vi får följa med in i en sekt samt se hur utomjordingar invaderar ett hem.

Alla utom kanske den sista är helt okej och faktiskt lite bättre än första filmen. Den sista känns lite larvig… Tyvärr lyckas man som sagt inte med ramhistorien vilket sänker totalintrycket av filmen. Den känns allt för ologisk även om jag köper helt att man måste bryta en del logiska regler för att allt ska kunna filmas.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag gillar filmen då vi får följa en zombie. Den är riktigt bra och det känns som något som inte gjorts tidigare.

2. Jag blir inte klok på varför man blandar in "/" mellan varje bokstav i titeln…

3. Det är lite lustigt att det nästan alltid blir störningar i bilden när någon springer. Är det så med en videokamera med band? Jag kan inte komma ihåg att man hade sådana problem…


HANS-ÅKE LILJA (2013-11-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA