En ulv i fårakläder simmar i lugnt vattnen

FILMEN

Tyler Burnside bor i en kristen familj. Hans far är aktiv inom kyrkan men också inom scouterna, vilket även Tyler är. Familjen bor i en liten lugn stad i Kentucky som är lika helylle som familjen själva.

Den enda svarta fläcken i stadens historia är de många mord som begåtts där. Mördaren som fått namnet Clovehitch mördaren har mördat minst tio kvinnor på ett brutalt sadomasochistiskt sätt där rep och påsar varit stående inslag. Mördaren greps aldrig men har varit, så vitt man vet, inaktiv de senaste åren. Så en dag hittar Tyler en bild på en bunden kvinna i sin fars bil och inget blir sig likt igen…

Filmen är riktigt obehaglig emellanåt och både Charlie Plummer och Dylan McDermott gör rollerna som Tyler och hans pappa riktigt bra. Man lyckas få in lite humor också i interaktionen de två emellan, vilket underligt nog gör det hela än mer obehagligt. Man bygger hela upplägget på att i de lugnaste vattnen finns de elakaste fiskarna och det gör att filmen blir rätt förutsägbara även om man försöker trixa till det lite, men förväntar man sig överraskningar är detta inte den rätta filmen.

Men trots att den är förutsägbar gillar jag filmen och dess upplägg. Man får ta den lite för vad den är men kan man göra det utan att ifrågasätta allt för mycket är den underhållande.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmens originaltitel är "The Clovehitch Killer" och jag hade nog föredragit det framför "The Boy Scout Killer".

2. Dylan McDermott ser rätt annorlunda ut och det tog ett tag innan jag såg att det faktiskt var han.

3. Osökt kommer man att tänka på "BTK Killer" när man ser filmen…


HANS-ÅKE LILJA (2019-10-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2019
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA