Ett sista försök i ett hemsökt hus?

FILMEN

Natalie och Kevin har problem med sitt äktenskap. Det visar sig att Natalie har varit otrogen och Kevin har svårt att förlåta. I ett sista försök att laga sitt äktenskap flyttar de till ett nytt hus för att börja om. Ett hus som Kevin i sitt yrke städat. Han har nämligen det hedersamma jobbet att städa efter folk som begått självmord eller blivit mördade. Natalie vill till en början inte flytta in i ett hus där det skett ett mord, men Kevin övertygar henne. Han har ju städat det själv.

Paret flyttar in men ganska snart visar det sig att det finns något i huset som inte vill ha dem där. Framförallt Natalie upplever en del konstiga saker. Kevin tror till en början att det är mardrömmar Natalie har, men till slut kan han inte längre ignorera att det är något som inte står rätt till.

"Aftermath" är en rätt bra film. Den har lite småläskiga scener och lite där skräcken kryper fram och man känner sig lite obehaglig. Både Ashley Greene och Shawn Ashmore fungerar bra som Natalie och Kevin vilket är bra då det är dom som för fram handlingen.

Ska man klaga på något i filmen så är det väl det vanliga i den här typen av filmer. Att de väljer att stanna kvar trots att det uppenbarligen händer saker som inte är bra i huset. Hade det varit på riktigt hade de tagit in på hotell och sen genomsökt huset ordentligt dagen därpå, kanske med polisens hjälp. Men hur kul hade den filmen blivit? Inte så värst förmodligen. Så vi får snällt tugga i oss att karaktärerna inte reagerar helt logiskt. Det är helt enkelt så det fungerar.

Jag gillar "Aftermath" även om jag förmodligen inte kommer se om den. Men den underhåller mig under de knappa två timmar den är och även slutet känns faktiskt rätt logiskt…om man ser det i en sådan här typ av film förstås…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vissa delar av handlingen bygger på verkliga händelser.

2. Kevin paras ihop med en kvinnlig klasskamrat för ett skolprojekt. Jag var helt säker på att hon skulle vara mer inblandad än hon var.

3. När de köper huset får de veta att det är fullt av elektriska underverk men tydligen inte övervakningskameror eftersom de senare köper till det själva…


HANS-ÅKE LILJA (2021-10-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA