Stora maskiner för små barn

FILMEN

"Stora maskiner" har tidigare visats som ett inslag i "Bolibompa" men finns nu alltså också utgiven på DVD. Filmen är 50 minuter lång och innehåller 10 kortfilmer.

Var och en av filmerna är alltså runt fem minuter och behandlar varsin stor maskin. Det är allt från traktor till en väghyvel och en gaffeltruck.

Varje avsnitt inleds med att ett litet barn sitter och leker med en leksaksmodell av just den maskinen avsnittet handlar om. Detta övergår sedan till att visa den verkliga maskinen i full action. Barnet berättar också lite om själva maskinen.

Det fina med "Stora maskiner" förutom att det är rätt kul att se hur dessa maskiner fungerar är att man valt att låta hälften av barnen vara tjejer och hälften killar. Detta känns väldigt korrekt då detta annars lätt skulle kunna uppfattas som en väldigt pojkinriktad film.

Det enda negativa jag kan hitta med "Stora maskiner" är att man låtit barnen själva berätta om maskinerna. Då barnen är rätt unga är det ibland lite svårt att höra vad de säger.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Den enda av maskinerna som inte riktigt känns som om den hör hemma i filmen är traktorn. Den känns lite för vanlig bland de andra.

2. Det ska väl också sägas att "Stora maskiner" inte är något för de allra största men upp till en 6-7 år tror jag nog att man kan uppskatta den.

3. Så vitt jag kan se är det självaste SVT som producerat serien så det är bara att gratulera.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (20/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA