Ger tillbaka till fansen hundra gånger om

FILMEN

Kan man som fan till den fantastiska serien "Glee" få något bättre än detta? En hel konsert med det skönsjungande gänget plus förinspelade inslag med fans.

Dvd:n är 81 minuter och det är så klart alldeles för kort men under den tiden får vi massor av de populära sångerna som Gleekören sjungit under serien. Alla medlemmarna är med och de är sina roller på scen och även i de klipp som filmats backstage.

Brittany gör naturligtvis Britney och hon briljerar som vanligt med både sång och dans, framför allt dansen. Det märks att hon har en historia som bakgrundsdansare till bland annat Beyoncé. Egentligen känns det helt lönlöst att rada upp alla fantastiska sånginsatser eftersom vi vet att var och en av dem är helt fenomenala på att sjunga och att publiken är helt galna. Den här konserten hade jag mer än gärna besökt för man kan till och med genom tv-rutan känna den elektriska stämning som är i arenan.

Förutom alla sångnummer har man alltså spelat in inslag med fans till serien. Allt för att visa hur mycket "Glee" faktiskt betyder för många tonåringar. Då serien ständigt visar på olika människors utseende och beteende och regelbundet tala rom att varje människa är unik oasvett om du är rödhårig, tjock eller sitter i rullstol har den betytt otroligt mycket för många yngre, och säkert äldre också för den delen.

Bland annat får vi följa en kortväxt tjej som trots sina få centimeter är med i hejaklacken och dessutom väljs till drottning på skolbalen. Hon berättar hur mycket "Glee" har betytt för henne och det gör även en gaykille och en tjej som innan "Glee" inte hade något socialt nätverk. Även fansen utanför arenan har fått komma till tals och blivit filmade medan de berättar om sin hängivenhet till serien.

Det är ingen tvekan att "Glee"-medlemmarna är grymma förebilder för många och jag fullkomligen älskar att de ger så mycket till sina fans som i form av denna konsert-dvd.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är faktiskt inte så spännande, men godkänt. Vi får några låtar som inte är med på dvd:n men även några i längre versioner. Dessutom får vi lite mer av medlemmarna både på och bakom scen.


TRE SAKER

1. Gwyneth Paltrow medverkar ju i serien som spansklärare och även här dyker hon upp för ett gästspel, till publikens förtjusning.

2. Det bästa fanset man får träffa är en liten kille som har Blaine som idol. Killen är klädd i exakt samma kostym och under eftertexterna gör han ett uppträdande och kan både sång och koreografi klockrent. Oerhört gulligt.

3. Sue Sylvester dyker självklart upp på scen i extramaterialet och hennes specialsydda klänning i ett av inslagen är ytterligare en flirt och bevis på att man vill ge publiken det de vill ha.


MARIA EREMO (2012-02-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (7)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: FOX
Tema: Kompletta tv-serier, Musik
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Exclusive performances not seen in theatres: "Dog Days Are Over" and "Friday", Extended performances of "Ain't No Way" and "Happy Days Are Here Again/ Get Happy, On stage with the cast including hilarious unseen Sue Sylvester introductions and Kurt's proposal, Backstage with the cast
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA