Medioker hajterror med uselt agerande

FILMEN

Om någon mot förmodan tror att allt som ligger på Netflix är värt att se så är "Deep Fear" ett tydligt exempel på att så inte är fallet. Det är tack och lov inte en originalfilm utan något de köpt in för en spottstyver eller bytt mot en Cuba Cola, för inte ens en PRAO-elev på Netflix inköpsavdelning kan ha sett något värde i filmen.

Full disclosure: Jag börjar skriva denna text medan jag ser den sista kvarten. Så usel är den och då ointresserad är jag av att se hur det går. Det är en sådan där film där jag kontinuerligt kollar av på tidslinjen hur mycket av skräpet som är kvar.

Naomi (Mãdãlina Ghenea) förlorade runt 20 år tidigare sina föräldrar i ett båthaveri har inte blivit rädd för havet på grund av sina erfarenheter utan snarare tvärtom. När hon ger sig av på en ensamseglats för att reda ut sina tankar (vilket givetvis sammanfaller med årsdagen av föräldrarnas död) tvingas hon ändra kurs på grund av ett stundande oväder. Då stöter hon på två strandade människor på en flotte och räddar dem. Maria (Macarena Gómez) och Tomas (John-Paul Pace) menar att Marias bror Jose (Stany Coppet) är kvar i en luftficka i båtvarket och Naomi dyker ned tillsammans med Tomas för att rädda honom. Det lyckas det med, men alla döda människor i vraket har attraherat hungriga hajar och Tomas stryker med.

Väl uppe på båten igen blir Naomi varse om att hon blivit lurad. Jose drar ett vapen (var nu det fanns) och tvingar Naomi till att dyka på nytt då flera hundra kilo kokain ligger nere i vraket som de måste få upp. Ett knepigt jobb när det är blodtörstiga hajar i vattnet.

Punkten när filmen totalt förlorar fattningen är när Maria och Jose ska vara tuffingar med hård tongång. Det är så dåligt att jag bara längtar tills hajen tar dem. Innan dess har filmen kanske inte varit bra men ändå svagt godkänd. Den är ganska fint filmad med många scener under vattenytan, men innehållsmässigt är den bara medioker och helhetsintrycket är att det är 85 totalt bortkastade minuter som jag inte vill lägga mer tid och energi på än så här.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Regissören heter Marcus Adams och han har mest gjort musikvideor tidigare. Trots det inleds hans IMDB-biografi med att han är känd för sin "dynamic approach to modern cinematic thrillers"... Jaså? De fyra långfilmer han har gjort snittar ungefär på 4.5 av 10 i betyg.

2. Filmen ska utspela sig i Karibien men är inspelad på Malta vilket är tydligt för de som är geografiskt bevandrade.

3. Det är givetvis en helt onödig dramatisk slutknorr på filmen som bara gör den sämre. Varför?!


ANDERS JAKOBSON (2024-01-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Streamat
Utkomstår: 2024
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA