En helt okej popcornrulle

FILMEN

Jason Statham har hållit en relativt jämn linje i sin filmkarriär. Visst är det inte alltid han når upp till "The Transporter" igen, och ibland blir det några dopp av typen "Revolver", men allt som oftast så vet man att en Statham-rulle innebär 90 minuter med helt okej action. Som "Safe" till exempel.

Filmen tar sin början då ryska maffian klagar över att boxaren Statham inte lagt sig i matchen som överenskommet. Han menar att killen han slogs mot föll på första slaget, vilket gjorde det hela lite svårt. Likväl vill de statuera ett exempel och tar ihjäl hans familj.

Kinesiska maffian har på sin sida kidnappat en flicka i mycket ung ålder. Hon visade exceptionella matematiska talanger, och har nu i flera år hållit ordning på inkommande och utgående pengar från "beskyddade" verksamheter. Nu ska flickan användas till att avkoda en serie hemliga nummer, och ryska maffian vill förstås även de vara med på partyt. In kliver dock Statham som tar med sig flickan själv...

Det rullar på. Folk slåss och skjuts till höger och vänster, Statham är den Statham vi förväntar oss och när 90 minuter har gått så har vi ätit upp chipspåsen och kan gå vidare i våra liv. En helt okej popcornrulle alltså, varken mer eller mindre.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Delar av dialogen är på mandarin och ryska. Stathams ryska övertygar i alla fall mig, men jag är inte nån expert direkt, så det kan ju egentligen låta precis hur som helst.

2. Amerikanskfödde kinesättlingen James Hong har varit med i över 200 tv-serier och 100 filmer, där han ibland även spelat japan, men jag kan inte minnas att jag någonsin tidigare sett honom faktiskt tala kinesiska.

3. Slutfighten mellan Statham och Anson Mount går inte riktigt som man väntar sig...


HENRIK ANDERSSON (2012-10-15)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA