En andra halva vi klarat oss utan

FILMEN

Vad jag inte visste när jag recenserade första halvan av säsong ett av "Designated Survivor" var att det var just det. Första halvan av en säsong. Kanske hade jag läst på för dåligt eller så hade man inte bestämt sig men hur som helst så finns nu ytterligare elva avsnitt som tillsammans med de tio första bildar säsong ett.

Den andra halvan fortsätter i samma spår som den första med den förändringen att det nu fokuseras mer på konspirationer och mindre på själva bombningen. Hannah Wells får mer plats och det hela blir mer likt "24" än någonsin. Och det är inte bra. Jag gillar Kiefer Sutherland i rollen som Kirkman men här kommer han faktiskt lite i skymundan och det blir bara fel. Lägg till detta att karaktären Hannah känns väldigt överdriven och overklig och det blir inte så himlans bra.

Säsongen som jag nog hade föredragit om den slutat efter de första tio avsnitten avslutas på ett hyfsat tillfredsställande sätt och vi får ett avslut på det hela. Och min gissning och förhoppning är nu att man inte fortsätter med serien. Det finns liksom inget att bygga vidare på. Det finns så många andra serier som handlar om presidenter så där behövs serien inte och den story man byggt upp här är avslutad. Och då finns det ju inte så mycket kvar.

Nä, "Designated Survivor" var underhållande. Sutherland var bra som Kirkman och första halvans story levererade. Men sen gick det utför och säsongen avslutas mest med en patriotisk suck. Så, tack och adjö president Kirkman. Du har gjort din plikt och nu kan du tacka för dig.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag retar mig något grymt på att man inte fått till det bättre när de filmar inifrån en åkande bil. Syns sjukt tydligt att det är en film utanför. Dåligt!

2. Slutet blir tyvärr sådär patriotiskt som jag hoppades att det inte skulle bli. Usch!

3. Som sagt hoppas jag serien nu är slut. Skulle det dock bli en andra säsong kommer jag säkert se den också…


HANS-ÅKE LILJA (2017-06-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2017
Bolag: Netflix
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
NIO TIPS FRÅN OKTOBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA