Hamilton är tillbaka, i uppstyckat format

FILMEN

Jakob Ofterbro är tillbaka som Hamilton i säsong två av serien. Den första säsongen kom för två år sedan och denna fortsätter där den första slutade, ungefär. En viss tid har gått och Hamilton har träffat Lykke (spelad av Felice Jankell) som bor hos honom. De har till ytan ett bra förhållande men vissa slitningar finns eftersom Hamilton inte kan berätta vad det är han pysslar med när han är ute på uppdrag.

Den här gången handlar uppdraget om att rentvå en kollega som den franska underrättelsetjänsten misstänker för sabotage. Det visar sig som väntat att det ligger annat bakom och det blir nu upp till Hamilton att lösa det. Motvilligt går han med på det. Han har egentligen inget val men oron för att Lykke inte ska stå ut med att inte veta vad han gör blir ett problem.

Nina Zanjani upprepar sin roll som Hamiltons chef Kristin Ek och Annika Hallin spelar å sin sida Kristins chef Astrid. De har båda problem med att Hamilton inte alltid spelar efter reglerna men i slutändan får han saker gjorda och det brukar ändå vara vad som är viktigast.

Serien håller helt klart för en andra säsong både vad gäller skådespelarinsatser och handling. Man har kortat antalet avsnitt från nio till åtta denna gång men det känns lagom. Man hinner berätta den historia man vill berätta utan att stressa eller ha för mycket dötid. Nu får vi hålla tummarna för att nästa säsong (som ej bekräftats) inte dröjer ytterligare två år.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En skillnad mellan första och andra säsongen är att i första berättas en historia under alla nio avsnitt. Här får vi fyra historier som spänner över vardera två avsnitt, alla med en gemensam grundstory dock.

2. Just att vi får fyra historier gör att säsongen känns lite uppstyckad.

3. Jag är glad att Hamilton pratar svenska även om det finns uppenbara önskningar om att sälja serien utomlands.


HANS-ÅKE LILJA (2022-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: CMORE
Tema: Svenska deckare
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA