Bra blandning i sämre kvalité

FILMEN

"Bon Jovi Classic Performances" ingår i serien "The Broadcast Archives" och precis som det låter är det här frågan om gamla "klassiska" framträdanden med gruppen. Nu är jag inte ett tillräckligt stort fan för att kunna avgöra om de klipp vi får här verkligen är klassiska framträdanden av gruppen eller inte.

DVD:n innehåller elva låtar (tio enligt omslaget) om man räknar med sista låten "Wanted Dead or Alive" (som även finns med som låt nummer två på DVD:n). Dessa framträdanden är tagna från olika tillfällen och tidpunkter. Det är alltså inte en hel livekonsert som vi får. Något man kan tro när man ser omslaget första gången.

Personligen tycker jag att DVD:n påminner om ett av de där videobanden man hade när videon var ung. Det där bandet med olika klipp med favoritgruppen från olika TV-framträdanden. Tyvärr känns kvalitén på inslagen också som de där videobanden, inte världens bästa med andra ord.

Hur som helst, gillar man Bon Jovi kommer man förmodligen även att gilla den här DVD:n. Jag är som sagt inget stort fan men tycker ändå att man lyckats får till en bra mix mellan de klassiska hitsen man hört på radion ("Wanted Dead or Alive", "Bed of Roses" och "Living on a Prayer") och de lite mindre kända ("Good guys don’t always wear white" och "Something for the pain").

Med andra ord, "Bon Jovi Classic Performances" är en samling som är bättre när det gäller låtvalet än kvalitén.


EXTRAMATERIALET

DVD:n innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Det är lite kul att se Richie Sambora överglänsa självaste Bon Jovi sångmässigt i låten "Wanted Dead or Alive".

2. Jag blev något förvånad över att se att gruppen använde sig av dragspel i låten "Something for the pain". Hela inslaget har för övrigt något "Allsång på Skansen 1973" över sig.

3. "Bon Jovi Classic Performances" är också iPod-redo. Det betyder att man på ett lätt sätt kan ladda över DVD:n till sin iPod och det ger extrapoäng för nytänkande.


HANS-ÅKE LILJA (2008-03-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Border Music
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA