Ett dåd sett ur många olika vinklar

FILMEN

När jag satte på första avsnittet av "The Morning Show" trodde jag att det var en komedi och att avsnitten skulle vara sådär en 25 minuter långa. Oj, vad fel jag hade. "The Morning Show" är något helt annat. Varför trodde jag att det skulle vara en komedi då? Ja, för det första hade jag inte läst något om den och för det andra spelar Jennifer Aniston, Steve Carell och Reese Witherspoon huvudrollerna. Men som sagt, "The Morning Show" är inte en komedi.

I stället utspelar sig serien mitt i MeToo-rörelsen och Aniston och Carell spelar programledarparet Alex och Mitch i TV-programet The Morning Show. Serien börjar med att Mitch sparkas för att han betett sig illa mot kvinnliga medarbetare och helt plötsligt är allt upp och ner. Mitch och Alex har lett morgonprogrammet och alltid framstått som det roliga, ärliga och oklanderliga paret som USA kan lita på. Nu är helt plötsligt en av dem ett rovdjur. Hur mycket visste Alex? Hur mycket visste alla andra på kanalen? Vad händer nu? Witherspoons karaktär Bradley plockas in för att rädda situationen, men frågan är om hon räddar eller sänker programmet...

I början av serien är det helt klart Mitch som är skurken, men ju mer vi ser så visar det sig att allt kanske inte är så svart eller vitt som man kan tro. En hel del visste om hur Mitch var. Många skrattade åt hans kvinnoskämt. Det går inte att komma ifrån att det mesta av det Mitch gjort är förkastligt och fel, men i Mitchs värld ser det kanske inte alltid ut så. Och vad händer nu? Är man bränd för all framtid om man betett sig som Mitch eller finns det en väg tillbaka? Och vad händer med Alex?

"The Morning Show" belyser ett väldigt viktigt ämne på ett väldigt bra sätt och det är allt annat än en komedi. Dock ska det sägas att Aniston, Carell och Witherspoon klarar detta galant.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Apple TV+ fortsätter att leverera.

2. Det är kul att se skådespelare som man är van att skratta åt i seriösa roller.

3. Jag kan inte låta bli att undra hur mycket av det vi ser här som finns även i de svenska morgonprogrammen...


HANS-ÅKE LILJA (2020-04-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Apple TV+
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA