Oskyldig eller inte, spelar det någon roll?

FILMEN

I "Defending Jacob" träffar vi familjen Barber. Pappa Andy är en framstående åklagare och den naturliga att leda undersökningen på mordet på en ung pojke i staden. Han hittas knivmördad i en park och det visar sig att han är en klasskamrat till Andys son Jacob. Det ena leder till det andra och när det dyker upp kommentarer på nätet om att Jacob skulle vara den skyldige och dessutom haft med sig en kniv till skolan blir han misstänkt och Andy får inte längre leda utredningen.

Vi får sen följa familjens kamp för att rentvå sonen Jacob men vi får även se ytterligare en nivå på det hela. Är verkligen Jacob oskyldig? Spelar det någon roll? Det är frågor som hans föräldrar kastas mellan och jag gillar verkligen den aspekten på det hela. Det är inte självklart att Jacob är oskyldig och om det skulle visa sig att han inte är det, hur ska familjen då reagera? Älskar man sitt barn även om han begått den ultimata synden?

Som Andy ser vi Chris Evans och som hans fru Michelle Dockery. Som Jacob ser vi Jaeden Martell som många säkert känner igen från "Det"-filmerna. Chris och Michelle gör riktigt bra ifrån sig som de oroliga föräldrarna som kastas mellan hopp och förtvivlan, säkerhet och tvivel. Jaeden är en bra skådis men inte en favorit faktiskt. Han har ett lite stelt uttryckssätt som inte riktigt faller mig i smaken och visst han är bra som osäker tonåring som hamnat i en mycket jobbig situation men, nja, inte min favorit.

Som helhet är dock serien riktigt bra och jag gillar att allt inte är svart eller vitt utan att det finns nyanser och tvivel. Är Jacob skyldig eller inte? Vad ska de göra om han är skyldig? Kan de överleva som familj även om han är oskyldig eller har allmänheten redan dömt honom? Serien känns realistisk och riktigt jobbig emellanåt och dessutom är slutet inte så slutgiltigt som man skulle kunnat tro.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. J.K. Simmons dyker upp i en lite mindre roll men trots att han inte är med så jättemycket minns man honom.

2. Apple TV+ som gjort serien börjar nu etablera sig och jag tycker det verkar lovande.

3. Serien marknadsfördes som en limited serie, alltså en serie som bara visas i en säsong men det finns en liten tråd till att dra i så vill man skulle man kunna skapa en säsong två…


HANS-ÅKE LILJA (2020-07-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Apple TV+
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA