Man blir andfådd av att bara titta

FILMEN

Madonnas "The Confessions Tour" från tidigare i år är verkligen något speciellt. Under två timmar underhåller hon i ett tempo som gör att man nästan blir andfådd av att bara titta på DVD:n.

Den konsert vi bjuds på är inspelad på Wembly Arena i England och filmad med vad som känns som en oändlig mängd kameror. Tycka vad man vill om Madonna men det går inte att säga annat än att de gjort ett lysande jobb med att filma konserten.

I ett rasande tempo blandar Madonna välkända klassiker, de som gjorde henne till den hon är idag, men nytt material och även om det nya är helt OK så lever de, enligt mig, inte på långa vägar upp till klassikerna.

Hon genomför oräkneliga klädbyten och uppträder i en uppsjö av olika dekorer med lika många dansare. Hon hänger, klänger, springer, hoppar, sitter och dansar så svetten sprutar. Fast, det måste man erkänna, hon har kondis. Inte en gång hör man att hon flämtar när hon sjunger. Mycket starkt gjort.

Konserten är dock inte helt problemfri. Tyvärr blir det emellanåt lite för mycket. Det verkar som om det för varje turné hon gör blir mer och mer scenshow. Och visst, det är maffigt och det är otroligt snyggt gjort men det saknar den där personliga touchen lite. Man tappar liksom bort Madonna själv lite…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en del kortare dokumentärer. Dels får vi se lite från repetitionerna och det är inte utan att det ser lite larvigt ut när de övar på en liten scen i vad som ser ut att vara en hangar eller liknande. Det är även kul att se hur Madonna rättar sina dansare och kör. Det ska vara perfekt för att hon ska bli nöjd.

Vi får även se när de övar på den riktiga scenen och det är en stor skillnad. Rätt spännande att se hur allt utvecklas från ide till färdig konsert. Dessutom får vi hur dansarna övar på sina "teater"-framträdande och dans allt under Madonnas övervakande.

En av dokumentärna ägnas till att visa hur dansarna lärde sig åka/dansa på rullskridskor.

Sist får vi lite stillbilder från konserten vilken kan kännas lite onödigt med tanke på att man just sett konserten men det är ju ändå bättre att de finns där än att de inte gör det.


TRE SAKER

1. I DVD:n ingår det även ett litet häfte som innehåller en del bilder, låttitlar och en massa namn på personer som varit inblandade i konserten. Snacka om att det går åt folk.

2. I en låt lämnar Madonna över micken till en indisk kille och även om han sjunger rätt bra känns det lite onödigt. Det är trots allt Madonna man vill se.

3. Säga vad man vill om Madonna men hon har verkligen provat det mesta. Musik, film, musical, teater och barnboksförfattande. Finns det något hon inte kan?


HANS-ÅKE LILJA (2007-06-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Music
Tema: Musik
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Je Suis L’art, They’re naughty childern, Rollerskating och fotogalleri.
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA