En säsong, två delar

FILMEN

"American Horror Story" är tillbaka med en tionde säsong och den här gången överraskar serien de av oss som inte är uppmärksamma. När serien börjar får vi följa en familj som ska passa ett hus i en kuststad som på sommaren kryllar av turister men under vintertid är ödsligt. Mannen i familjen ska fokusera på att skriva ett filmmanus medans frun ska inreda huset. Dottern ska öva på sitt fiolspelande. Alla har alltså fullt upp men tyvärr lyckas ingen av dem få till det riktigt som de vill. Manuset vill inte skriva sig och fiolspelandet blir inte riktigt som dottern tänkt sig. Men så får de tipps om ett piller. Ett piller som gör att de verkligen kan leva ut sin fulla potential. Dock har det, som väntat, några riktigt dåliga bieffekter…

Vi får nu följa familjen i de första sex avsnitten men sen i och med avsnitt sju så förändras handlingen helt. Vi får nu se hur utomjordingar landar på jorden i mitten av 50-talet och sluter ett avtal med USAs dåvarande president. Ett avtal som kommer att kosta en liten del av den amerikanska befolkningen rejält. Denna handling rullar sen på till säsongsavslutningen i avsnitt tio. Jag väntar hela tiden på hur de ska knyta ihop det med familjen vi såg i de sex första avsnitten men det händer aldrig.

Efter lite sökande så visade det sig att man denna gång delat säsongen i två delar, två helt separata delar som inte har med varandra att göra. Detta kanske man borde förstått om man tänkt på att säsongen har undertiteln "Double Feature" men jag får erkänna att jag helt missat det.

Men, samtidigt gör det inte så mycket och den sista halvan av säsongen var något av de bästa men gjort. Dessutom får vi återse Evan Peters (i första halvan) och det gillar jag. Han är en viktig del av serien. Även Sarah Paulson är riktigt bra och henne ser vi i båda halvorna.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Macaulay Culkin (som inte är lika söt nu som i "Ensam hemma" filmerna) gör en riktigt bra insats.

2. Säsongen skulle egentligen haft premiär 2020 men flyttades fram till 2021 på grund av Corona.
3.Både säsong 11 och 12 har fått OK och kommer under de närmsta åren.


HANS-ÅKE LILJA (2021-10-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (10)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2021
Bolag: Disney+
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA