Anders Jakobsons blogg

tio trailertips (2)
Postad: 2007-04-19 15:33:26

Dags igen för ett nedslag i trailerutbudet. Några av dessa filmer hoppas jag att vi recenserar på sidan under året.

Air Guitar Nation - Dokumentär om sporten (?) luftgitarr, kanske en av de märkligaste musikföreteelserna som finns. Hur som helst - här är dokumentären om världsmästerskapet...

Away from her - Började nästan böla i slutet av den här trailern om den gamla mannen som får ta hand om sin fru som glider allt djupare och djupare in i Alzheimers. Bara trailern känns oerhört stark och gripande. Fruktansvärd tragiskt ämne.

Day Watch - Del två i den ryska trilogin som startade med fantastiska "Night watch" för ett par år sedan. Good vs Evil i rysk modern tid, med allt man kan önska inom fantasy. Fantastiska effekter och om storyn är lika bra som första filmen blir "Day watch" hur bra som helst.

Diggers - Jag älskar 70-talsfilmer, men just den här filmen om musselfiskare griper inte riktigt tag i mig i trailern. Det intressanta är texten som kommer sist i trailern: biopremiär 27/4, DVD-premiär 1/5?! Det kallar jag snabba ryck! Förmodligen lite för smal för att gå länge på biograferna.

Evan Almighty - Klart oväntat fortsättning på "Bruce Almighty" där Steve Carells karaktär blir uppsökt av gud och ombeds bygga en ark inför en ny syndaflod. Med tanke på Carells status inom amerikansk komedi just nu kan det inte bli annat än en succé.

Martian Child - Smått märkligt drama om John Cusack som adopterar ett barn som påstår att han är från Mars och hittills ägnat större delen av sitt liv att bo i en kartong. Verkar bra.

Pathfinder - Nu börjar birollsinnehavarna från "Sagan om ringen"-trilogin få egna huvudroller. Karl Urban spelar här den unga vikingen som blev kvar när hans landsmän skövlade Amerika. Nu uppväxt bland indianer står han med en identitetskris när vikingarna kommer tillbaka. Får dock lite dåliga vibbar av filmen, känns som ännu ett historiskt, episkt äventyr.

The Savages - Skön komedi om syskonen Laura Linney och Philip Seymour Hoffman som inte setts på länge, men återförenas när pappan blir sjuk. Två kvalitetsskådespelare och humorn verkar helt rätt för mig. Kan bli en sådan där dramakomedi som växlar mellan elände och värme med starkt skådespeleri från alla inblandade.

The TV set - David Duchovny - i helskägg! Bara en sådan sak! Här spelar han författare till en tv-pilot och får slåss mot 100 olika viljor för att behålla sin vision. Lite "Extras"-känsla.

Vacancy - Lite klassisk skräck som avslutning. Luke Wilson och Kate Beckinsale spelar paret som tar en genväg, får krångel med bilen och tar in på ett motell där inget står rätt till.


anders jakobson

<< April 2007 >>
Må Ti On To Fr Lö Sö
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV ANDERS JAKOBSON:
RECENSERAT DENNA DAG (18/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÃ…N MARS/APRIL
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA