Fåret Shaun för de mindre

FILMEN

Många föräldrar har säkert sett "Fåret Shaun" antingen på DVD eller på TV tillsammans med sina barn och många av dessa föräldrar har dessutom säkert tyckt att det är ett rätt bra barnprogram. Det är välgjort, det har skämt som passar de mindre och det har skämt som passar de lite äldre. Heltäckande och bra gjort med andra ord. Många av oss som sett serien har säkert lagt märke till det lilla bäbisfåret som finns med och även skrattat åt det emellanåt. Nu kan det avslöjas att det lilla fåret heter Timmy och numera även har en egen TV-serie.

Serien heter "Timmy Lamm" och i den får vi följa just Timmy tillsammans med sina kompisar som består av en uggla, en åsna, en katt, en räv, en gris, en hund, en anka, en skunk och en igelkott. Alla går de i samma klass och alla råkar de ut för en massa äventyr. På den här DVD:n får vi inte mindre än åtta avsnitt av serien och det är allt från skolfoto till en besvärlig hicka som avverkas.

Är detta bra då? Nja, för oss vuxna finns inte mycket att hämta här förutom att serien är lika välgjord som "Fåret Shaun". För de mindre funkar den dock bra och precis som i "Fåret Shaun" finns det här ingen dialog utan allt berättas via kroppsspråket och karaktärernas agerande.

Dock, "Timmy Lamm" är för de mindre även om man som vuxen gott kan se ett avsnitt med sina barn. Om inte för någon annan anledning så för att se hur bra gjord serien är. "Fåret Shaun" är rolig men Timmy är rätt söt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Seriens original titel är "Timmy time".

2. Så vitt jag vet har inte Fåret Shaun gjort något gästspel i serien men det borde man nog fixa till tycker jag.

3. Varje avsnitt är cirka 10 minuter långt.


HANS-ÅKE LILJA (2010-02-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA