Vad är äkta i detta kaos?

FILMEN

"Servant" är en av de första serierna att ha premiär på Apples nya streamingtjänst Apple TV+. Och vilken start. Jag gillar serien och sträcktittade på den under ett par dagar. Den handlar om familjen Turner, Sean och Dorothy som just blivit föräldrar åt lille Jericho. Lyckan ska dock visa sig bli kortvarig då Jericho dör ganska direkt. Vi vet inte exakt hur men något skumt är det, för vad familjen gjort, även Dorothys bror Julian är inblandad, är att de bytt ut den döde Jericho mot en docka. Visserligen en väldigt trovärdig docka, men ingen kan missta den för en riktig bebis. Förutom Dorothy som vägrar inse vad som hänt och i stället agerar som om inget faktiskt hänt. Hon går till och med vidare med planerna på att anställa en nanny åt lille Jericho.

Valet faller på unge Leanne som även hon när hon dyker upp behandlar dockan som en riktig bebis. Även när Dorothy inte är närvarande. Sean är förvånad, men låter det hela fortgå då det verkar hjälpa Dorothy. Men så en dag hör han barnskrik i den babymonitor man ställt i Jerichos rum...

Som tittare kastas man mellan att tro att man har en aning om hur allt ligger till, till att inse att man inte har en aning och jag gillar det. Jag vill bli överraskad och jag vill tvivla på mig själv och vad jag tror mig veta. Vi får dock en förklaring innan säsongen är slut och det blir lite som jag misstänkte och jag gillar det.

"Servant" består av tio avsnitt som är dryga halvtimman långa så detta är en serie man lätt kan sträckse vilket jag gjorde. Skådespelarna är bra och jag gillar speciellt Nell Tiger Free som spelar den udda Leanne perfekt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Fortsätter Apple att leverera serier i den här stilen blir jag definitivt kvar som prenumerant.

2. Vi ser Rupert Grint från "Harry Potter"-filmerna som Dorothys bror Julian och detta måste vara den argaste karaktären han spelat.

3. Jag gissar att vi får en andra säsong och jag hoppas jag har rätt.


HANS-ÅKE LILJA (2020-01-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (15)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Apple TV+
Ljud: Dolby Atmos 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA