Beck goes live

FILMEN

Den tredje filmen i denna omgång har fått titeln "58 minuter" och handlar om ett gisslandrama som utspelar sig i direktsänd morgon-tv. En väktare på tv-stationen rusar in under sändning, förseglar studion och kräver att entreprenören Tomas Tormalm ska infinna sig. Ingen vet varför han vill ha dit honom men det råder ingen tvekan om att han menar allvar.

Upplägget är bra. Idén är bra och man har till och med fått till programledarparet som jag antar är en blinkning till "Nyhetsmorgon" på TV4 men sen kör man tyvärr i diket. Mycket på grund av Jennie Silfverhjelm som spelar Alex Beijer. Hon befinner sig i tv-studion för att medverka i ett inslag och blir nu i stället indragen i gisslandramat. Dels håller inte hennes skådespeleri, dels så fungerar inte hennes karaktär. Hon är lite för mycket och blir inte alls trovärdig. Hon försöker att tala med väktaren men gör det på ett sätt som känns helt fel. Överlag känns hela gisslansituationen fel. Väktaren kräver att det hela ska direktsändas vilket man gör och för att få förhandla måste man då ha godkännande av ansvarig utgivare som då naturligtvis sätter sig på tvären. Det hade aldrig hänt i verkligheten. Men som tur är spänner Beck ögonen i henne och säger att nu måste de verkligen få förhandla och då får de också göra det. När Martin Beck talar lyssnar man.

Filmen utspelar sig i stort i tv-studion. Lite jakt på frågan varför får vi se Oskar och Jenny göra men annars är vi i studion den största delen av filmen. Grannen dyker upp och har nu skaffat flickvän samt att Jonas Karlsson dyker upp som den arrogante Klas Fredén och stjäl showen. Det hjälper inte att Oskar erbjuder sig att hjälpa Jenny skaffa barn. Det blir aldrig riktigt intressant…

Detta blev en rätt kritisk recension men tyvärr har "Beck"-filmerna tagit en genväg för mycket denna omgång. Jag gillar fortfarande grundidén men det känns som om man snålat in på fel saker. Kulisserna (speciellt tv-studion i denna film) känns väldigt enkelt gjord och skådespelarna blir bara sämre och sämre. Vi har grundskådisarna och de fungerar hyfsat men när det gäller de som ligger precis utanför huvudrollerna så tycker jag tyvärr att de blivit sämre denna omgång. Det känns som om man velat göra "Beck" billigt och det lider filmerna av.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En tv-studio där en enskild väktare kan låsa ner hela byggnaden utan att någon annan kan ta sig in? Nä…

2. Hade väktaren verkligen märkt om man inte sände ut tv-bilderna live?

3. Var var Steinar denna gång?


HANS-ÅKE LILJA (2022-02-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (55)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: CMORE
Tema: Beck
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA