En tredje händelserik säsong

FILMEN

Som så många andra serier försenades den tredje säsongen av "What we do in the shadows" med ett år på grund av pandemin men nu är den här. Vi fortsätter där säsong två slutade och Guillermo har just räddat Laszlo, Nadja och Nandor genom att dödat en massa vampyrer, något man absolut inte får göra. Men naturligtvis är de tacksamma och befordrar därför Guillermo från tjänare till livvakt. I praktiken gör det dock ingen större skillnad utan han får fortsätta att göra allt jobb.

Även Nadja och Nandor höjs upp till ledare för vampyrrådet och ska nu styra över alla vampyrer. Något som de sköter sådär. De kan nämligen inte bestämma sig vem som ska vara ledare och delar därför på ledarskapet vilket är lättare sagt än gjort.

När det gäller Colin Robinson, vampyren som tråkar ut sina offer i stället för att dricka deras blod, så söker han sitt ursprung lagom till hans 100:e födelsedag. Något som ska visa sig svårare än man kan tro.

Jag gillar serien och den fungerar fortfarande efter tre säsonger. Det som slår en efter sista avsnittet är att man lämnar mycket öppet. Men när jag sen läser att en fjärde säsong kommer redan i sommar och att det dessutom beslutats om en säsong fem och sex så inser jag att jag inte behöver vara orolig. Man kommer hinna räta ut alla de frågetecken som vi får i slutet av denna säsong och jag är verkligen nyfiken på hur man ska lösa detta.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är lite underligt att vampyrerna har så dålig koll på deras nutid. Det är ju inte så att de bara hamnat i 2000-talet.

2. Många underliga karaktärer dyker upp i serien. Allt ifrån en besatt docka till en helveteshund.

3. Jag gillar formatet för serien. Att det är gjort som en dokusåpa.


HANS-ÅKE LILJA (2022-06-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA