En jävligt usel roadtrip

FILMEN

Nä, herr och fru Netflix, nu är det dags att vässa sig lite när det gäller kvaliteten på originalfilmerna. "End of the Road" är en film som successivt blir sämre och sämre tills den slutligen blir jävligt usel. Klyschor och fräcka repliker står som spön i backen och om det fanns någon trovärdighet i filmen så är den definitivt borta när den är slut.

Efter att hennes man dött har Brenda (Queen Latifah) bestämt sig för att dra upp bopålarna och flytta med sina barn Kelly (Mychala Faith Lee) och Cam (Shaun Dixon) från Los Angeles till Texas. Av något anledning ska hennes gräsrökande bror Reggie (Chris "Ludacris" Bridges) också flytta med. Ingen är speciellt road av flytten, utom möjligtvis Brenda som är i behov av att börja om och bearbeta sorgen.

Tre dagar ska det ta att flytta via bil och det går bra tills de tvingas ta en omväg och lyckas reta upp några rednecks (om inte det är en klyscha så vet jag inte vad som är det), men det är en liten luring för de ska lyckas reta upp en betydligt värre figur lite senare i filmen. När de övernattar på ett motell blir de vittne till ett bråk vägg i vägg som slutar med ett pistolskott. Brenda, som lämpligt nog är sjuksköterska, rusar in för att hjälpa till men lyckas inte rädda livet på den skottskadade mannen. Reggie hittar en väska med pengar i badrummet och snor den för är det något de behöver så är det pengar.

Men pengarna är knarkpengar som tillhör den mytomspunna Mr Cross som satt skräck i omgivningen och när det väl kommer fram att Reggie snott pengarna vill Brenda göra det rätta, men det ska bara vara början på en riktig mardröm...

...mest för tittaren, för filmen är som sagt riktigt usel och fylld av osannolika utvecklingar och situationer som inte har någon som helst trovärdighet. Det blir en ren plåga att ta sig igenom de 89 minuterna och den stora behållningen med filmen är att den är slut efter 80. Det är verkligen inget bra betyg och det är "End of the Road" heller inte värd. Undvik!


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Beau Bridges, Jeff Bridges åtta år äldre bror, är med i filmen och spelar en polis som blir inblandad i historien. Han är rätt bra som landsortspolis även om just denna roll inte är någon höjdare.

2. Skräpet är regisserat av Millicent Shelton som gjort spridda avsnitt av olika tv-serier som jag gillar. Detta är hennes debutlångfilm, vad jag förstår, och det gick ju så där.

3. Inte ens någon kul trivia finns att plocka fram om filmen. Det skulle vara att det är första gången Queen Latifah och Ludacris, båda kända från hiphopvärlden, spelar i samma film.


ANDERS JAKOBSON (2022-09-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA