Hulken i tecknat format

FILMEN

"Hulken" som tecknad serie är något helt annat än TV-serien. Den påminner lite mer om långfilmen men i stort är den något helt annat. När vi kommer in i första säsongen av "The Incredible Hulk" är Bruce Banner redan Hulken och alla vet dessutom om det.

Fördelen med den tecknade versionen av Hulken är att han kan göra vad som helst. Dock tycker jag att man tagit i lite för mycket och låtit fantasin flöda allt för fritt. Framförallt när man låter en massa konstiga varelser vara med som man gör i det andra avsnittet. Dessutom har man gjort Banner till en muskelbyggare. Han är inte längre den lilla oskuldsfulle forskaren som av misstag blivit Hulken utan nu är han en stor och stark forskare.

Man låter även Hulken prata och även om det känns lite udda förstår jag varför. Banner är Hulken rätt ofta i serien och att då låta honom springa runt och inte säga ett ord funkar helt enkelt inte. Speciellt som man nog får anse att denna version av Hulken riktar sig till en lite yngre publik än de övriga.

Trots allt detta funkar "The Incredible Hulk" som tecknad serie. Det är inte den Hulken man är van med men å andra sidan har man behållit grundstoryn om Banner och hans kamp för att bli fri från Hulken och den finns alltid närvarande.

På denna, den första, DVD:n får vi de sex första avsnitten från säsong ett. Varje avsnitt är på runt 22 minuter och tillsammans får vi alltså drygt 130 fullmatade minuter. Föga oväntat är det Marvel som ligger bakom serien och den är inspelad 1996. Som tur är märks åldern inte lika mycket på tecknade serier som vanliga tecknade serier.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är det kortaste jag varit med om. 35 sekunders jämförelse mellan originalfilmen och den restaurerade versionen. Vi får också ett litet häfte med synopsis av avsnitten.


TRE SAKER

1. Två säsonger med respektive 13 och 8 avsnitt blev det av serien.

2. Visste ni att det även finns en "Miss Hulk"? Jo, det stämmer och hon fungerar på samma sätt, det vill säga att hon förvandlas till en Hulkliknande varelse när hon blir arg.

3. Lou Ferrigno gör rösten åt Hulken i fyra avsnitt.


HANS-ÅKE LILJA (2008-07-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (10)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: TMC
Tema: Superhjältar
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 4:3
Extramaterial:
Jämförelse av restaurerad och ej restaurerad version samt häfte med synopsis av avsnitten
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
THRILLERNA