Hulken vs. Hulken vs. specialeffekter

FILMEN

"Den otrolige Hulken - Vol. 2: Legenden om Hulken" är ytterligare en samling avsnitt ur TV-serien "Hulken", i samma stil som "Den otrolige Hulken - Volym 1 - Jakten på ett botemedel". Den här gången ligger dock fokus på att hitta andra Hulkliknande varelser som sägs finns eller har funnits.

De första två avsnitten kommer från säsong fyra och hör ihop som del ett och två av en sammansatt historia. Titeln på dessa är "Den första" och berättar en rätt intressant historia om hur Banner får reda på att ett grönt monster synts för 30 år sedan i en liten håla i USA. Naturligtvis reser han dig och försöker få reda på mer om detta monster. Det visar sig, om man tror berättelserna, vara ett monster som påminner skrämmande mycket om Hulken, med undantaget att det mördat, som härjat i staden.

Tyvärr har ingen sett monstret på mycket lång tid och den enda som kan berätta vad som hände är Elizabeth. Hon kände nämligen Jeffrey Clive som utpekades som orsaken till monstrets existens efter att en ung man från trakten mördats hemma hon honom. Banner forskar vidare och får till slut Elizabeth att berätta att Clive sagt att han lyckats bota det han skapat. Detta kryptiska påstående tolkar Banner som att han lyckats bota en Hulk och blir naturligtvis ännu mer beslutet att få fram vad Clive visste.

Lite oväntat visar det sig senare att det var Clives assistent Dell Frye som var den som förvandlades till denna andra Hulk och inte Clive själv. Clive botade dock Frye och sedan dess har han inte förvandlats mer. När Banner nu ber om hjälp att bli botad lurar Frye honom att återigen förvandla honom till denna Hulkvarelse. Frye älskar nämligen makten han tycker att han får i och med att han förvandlas och dessutom försvinner hans reumatism. Banner tänker dock inte låta honom komma undan utan bestämmer sig för att återigen bota Frye och därefter även bota sig själv.

Avsnitten är riktigt underhållande men då de spelades in 1981 är specialeffekterna naturligtvis katastrofala och Fryes version av Hulken ser ut som en blandning av hemliga Arne från "Trazan Apansson och Banarne" och ett sådant där litet troll som fanns på 80-talet, som man satte på änden av en penna.

Det sista avsnittet är från andra säsongen och har titeln "Besläktade själar" och handlar om hur David Banner får reda på att det funnits varelser som liknat Hulken för mycket länge sedan. Nu hoppas han hitta bevis i fossiler som ska leda honom till ett botemedel.

Tyvärr känns det här avsnittet som ett antiklimax efter de två första och det blir lite svårt att engagera sig i Banner när han kryper omkring i grottor och letar efter benrester när man straxt innan sett honom slåss mot en annan Hulk… och då spelare det ingen roll att Kim Cattrall (från "Sex and the City") kryper bredvid honom i grottorna.


EXTRAMATERIALET

DVD:n innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Man har lyckats para ihop tre avsnitt som alla har med sökandet efter tidigare förekomster av Hulkar riktigt bra.

2. Återigen, den som skapat den andra Hulken i avsnitten "Den första" skäms förmodligen ordentligt idag… Om ni kollar min blogg om "Hulken, Hulken och ännu mera Hulken" hittar ni en bild ni inte vill missa.

3. Trotts att två av avsnitten är från säsong fyra och det andra från säsong två ser både Banner och Hulken i stort sätt likadana ut.


HANS-ÅKE LILJA (2004-02-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (10)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2004
Bolag: Universal
Tema: Superhjältar
Ljud: Mono
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA