Davids jakt kontroll

FILMEN

"Den otrolige Hulken - Volym 1 - Jakten på ett botemedel" innehåller tre avsnitt från säsong 2 av TV serien. Vad man gjort är att man plockat ut tre avsnitt som alla handlar om hur David ska försöka tygla Hulken i sig. Han provar allt från meditation till medicin men som ni säkert redan kunnat gissa funkar inget av alternativen.

Vid slutet av regnbågen (avsnitt 5, säsong 2)

I det första av tre avsnitt på den här samlings-DVD:n, som man nog får kalla den, är David Banner på en travbana för att hitta ett botemedel mot förvandlingarna till Hulken. Han har nämligen läst om Tom Logans framgångar med ett medel som tyglar ilskna och argsinta hästar och förvandlar som till fromma och lydiga tävlingshästar.

Naturligtvis hoppas David att samma medel ska ge honom kontroll över Hulken och att han ska slippa flytta runt och hela tiden riskera att avslöjas för vad han egentligen är. Då detta är ett avsnitt från säsong två (av fem) är det inte direkt någon överraskning för någon att han inte lyckas. Som vanligt blir han Hulken och tvingas återigen på flykt utan ett botemedel.

En annan väg (avsnitt 7, säsong 2)

"En annan väg" är allt annat än ett bra "Hulken"-avsnitt. Som av en slump träffar David den blinde kampsportsmästaren Li Sung som nu efter att i några år levt helt avskilt nu ska tillbaka till den skola han skapade innan han valde ensamheten. När han kommer tillbaka har naturligtvis hans elake kumpan Frank Silva tagit över och helt gjort om skolan.

Li Sung bestämmer sig då för att det får vara nog och ger sig ut för att oskadliggöra Frank. Hulken följer honom naturligtvis i hälarna. Problemet med avsnittet är att det blir en blandning mellan en gammal Chuck Norris-film och "Hulken" vilket bara känns larvigt. Kanske var det annorlunda i slutet av 70-talet?

Kopplingen till de andra avsnitten på DVD:n är att David försöker lära sig meditera på ett sätt som gör att han ska kunna få kontroll över Hulken. Naturligtvis funkar det inte och David tvingas återigen ge sig ut på vägarna.

Lärjungen (avsnitt 18, säsong 2)

I "Lärjungen" söker David återigen upp Li Sung. Han har nu lyckats skaka av sig den nyfikne reportern Jack McGee och känner att han har lite tid över för att återigen försöka ta kommandot över Hulken med hjälp av Li Sungs kunskaper.

Samtidigt dyker en annan av Li Sungs lärjungar upp, polisen Mike Roark (spelad av Rick Springfield). Första gången David träffar honom är när han kommer in i träningslokalen, svårt skottskadad. Mike överlever men slits nu mellan hans bror som också är polis och vill att de ska ge sig efter mannen som skottskadade Mike (som även ligger bakom mordet på deras far) och Li Sungs skola där Mike känner att han verkligen kan få kontroll över sig själv.

Tyvärr innehåller även detta avsnitt en massa karate och känns inte som ett riktigt "Hulken"-avsnitt utan mer som ett avsnitt i en karateserie från 70/80-talet. Därför är avsnittet inte heller speciellt kul att se, tyvärr.

Det fina med avsnitten på DVD:n är att de inte direkt följer någon röd tråd. Alla är mer eller mindre fristående vilket gör att sådana här samlingar kan funka. Personligen föredrar jag att få en hel säsong men kanske fick man inte loss alla avsnitten när den här DVD:n gavs ut?


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

Davids förvandling till Hulken kallas ofta för "Hulk outs" och som med allt annat finns det naturligtvis listor över alla gånger David förvandlast och varför. Jag tänkte nu utnyttja Tre saker till att lista de tre jag tycker är roligast. Jag väljer att kalla dem roliga för att de är just roliga. En del är dessutom riktigt underliga. Jag väljer också att inte översätta dom då de blir mycket bättre på engelska. Ni hitta en fullständig lista här.

1. Dealing with a pesky operator in a phone booth ("I DON'T HAVE TWENTY-FIVE CENTS!!!")

2. Being stuck in a cab in New York rush hour traffic - "You don't understand, I have to be there by 4:00!" - "Hey, mac, it's rush hour, we ain't gettin' there til five, so relax." - "BUT I HAVE TO BE THERE BY FOUR!!!"

3. Receiving a speeding ticket.


HANS-ÅKE LILJA (2004-02-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (10)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2004
Bolag: Universal
Tema: Superhjältar
Ljud: Mono
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA