”Pinsamt dålig” är bara förnamnet

FILMEN

"Strippers vs. Zombies" är förmodligen en av de sämsta zombiefilmer som någonsin gjorts. Inte nog med att handlingen är larvig, karaktärerna är platta som pannkakor och dialogen något av det banalaste jag hört. Vad säg till exempel om repliker i stil med "Those aren’t crackwhores, they are crackwhore zombies" och "Baby, don’t be mad because my baby is having my baby"?

Handlingen går ut på att en knarkare kommer över ett vaccin mot cancer. Problemet är bara att det istället förvandlar alla till zombies. En hora stjäl i sin tur knarket från honom, tar en överdos och vips är hon en zombie. Hon i sin tur ger sig på andra strippor och horor och antalet zombies ökar drastiskt.

De överlevande söker sig till en strippklubb där de hoppas kunna vänta ut räddningen. Tyvärr för dem kommer det ingen och de ser ingen annan anledning än att bege sig till forskaren som tagit fram zombiemedlet med förhoppningen att han har ett botemedel som kan rädda dem…

Som sagt är det mesta riktigt uselt med "Strippers vs. Zombies" och det är helt omöjligt att ta den seriöst. Istället blir den mest en pinsamhet man fort vill glömma. Det blir också pinsamt uppenbart att den enda anledningen till att det är strippor som slåss mot zombiesarna är att filmskaparen ska få visa så många tuttar som möjligt.

Nä, pinsamt och dåligt är bara förnamnet när det gäller "Strippers vs. Zombies", och då är jag ändå ett fan av zombiefilmer…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det finns en hallick med i filmen och den skådespelare som spelar honom borde förbjudas att någonsin mer spela in en film. Han är riktigt dålig.

2. Manuset känns mest som om det är skrivet av en pubertal tonåring.

3. När man ser filmens omslag är det svårt att missa att man inspirerats av "Death proof" och "Planet terror".


HANS-ÅKE LILJA (2009-06-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Noble Entertainment
Tema: Zombies
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA