Vad är sanning och vad är fiktion?

FILMEN

"Nocturnal Animals" berättar historien om Susan och Tony. De har tidigare varit gifta men är sedan länge skilda och lever nu sina egna liv. Så en dag får Susan ett paket. Det innehåller en förhandsutgåva av en bok som Tony skrivit. Nyfikenheten tar över och Susan börjar läsa. Som tittare får vi se vad som först ser ut som en återberättelse av något som Susan och Tony varit med om på riktigt. Men ju mer vi får se så inser vi att allt kanske inte är baserat på verkliga händelser… Frågan är varför Tony skrivit boken och vad det han skrivit betyder? Ju längre filmen håller på desto mer förstår vi och när eftertexten rullar har vi en ganska bra förståelse för vad det är Tony vill säga med sin bok och varför.

Jag gillar filmen men den är på tok för lång. Den har många partier som är alldeles för sega och som släpar sig fram. Jag tycker man borde trimmat ner den till kanske 90 minuter från de 110 som de när i dag vilket hade givit oss en tajtare och lite mer snabbgående film. Nu kan man lätt sitta och somna till emellanåt för att sen hänga med igen när det blir spännande. Det är med andra ord för djupa dalar mellan de intressanta topparna.

I rollerna ser vi Amy Adams och Jake Gyllenhaal och de är båda väldigt bra i sina roller även om Gyllenhaal är den starkast lysande stjärnan. Vi ser även Michael Shannon som är en av mina favoriter i rollen som polisen Bobby Andes som hjälper Tony (eller Edward som rollfiguren heter i boken).

"Nocturnal Animals" är med andra ord en bra film som hade kunnat blivit ännu bättre om man kortat den lite. Men för allt i världen, se den.


EXTRAMATERIALET

En liten bakom kulisserna-film är det vi får med.


TRE SAKER

1. "Nocturnal Animals" har den mest udda inledning jag sett. Jag trodde faktiskt att jag fått fel film på skivan.

2. Slutet lämnar tittaren med att själv bestämma varför det blev som det blev…

3. På vissa bilder påminner Amy Adams läskigt mycket om Nicole Kidman.


HANS-ÅKE LILJA (2017-06-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2017
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
Extramaterial:
The making of Nocturnal Animals
RECENSERAT DENNA DAG (24/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA