En flykt från solen i ett flygplan

FILMEN

Serien "Into the Night" börjar med vad som verkar vara kapningen av ett plan. Ganska snart står det dock klart att "kaparen" inte kapat planet utan mer räddat livet på alla som råkade befinna sig i det. I alla fall om man ska tro honom själv. Han hävdar nämligen att de alla kommer dö om de ser solen igen. Solens strålar har ändrats så nu påverkar de människorna som träffas av dem så mycket att de dör omgående. Naturligtvis tror alla att han är galen men allt eftersom de får igång wifi på planet och kan surfa inser de att han har rätt. Deras enda chans är att flyga västerut från solen. Men hur länge kan de göra det? Hålla sig så långt före solen att de dessutom hinner ner och tanka med jämna mellanrum?

Jag gillar upplägget. Det är verkligen en strid mot tiden och allt vad det innebär. Tyvärr lämnar vissa av skådespelarna en del att önska och trots att serien har rätt bra effekter och förmodligen inte var helt billig att spela in så har den lite B-känsla över sig. Lägg till det att den är från Belgien och att karaktärerna pratar mestadels franska men även ryska och holländska så blir det lite rörigt. Personligen valde jag att ha engelsk dubbning på och det fungerade rätt bra med munrörelserna så det var inget större problem. Dock var textningen gjord från den franska versionen vilket gjorde att texten inte stämde överens med vad de sa på engelska. Rörigt värre.

Men jag gillar upplägget och tycker ändå att serien är helt klart sevärd. Tyvärr verkar man vilja spinna vidare i ytterligare minst en säsong vilket jag inte alls tror på. Med tanke på hur det hela slutade så…nja, nej det kommer inte bli så bra. Hade varit bättre att man bara avslutat.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Belgiens första Netflixoriginal och det lovar gott inför framtiden.

2. Man tar sig en hel del friheter med vad man faktiskt hinner och kan göra inom de tidsramar de har men det är lite sådant som man får ta med serier som denna.

3. Lite imponerande är det att man lyckas klämma in lite bakgrundsinfo om flera av karaktärerna på den korta tid man har.


HANS-ÅKE LILJA (2020-06-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA