Tredje gången gillt? Tyvärr inte…

FILMEN

Irene Huss är tillbaka en tredje gång i filmen "Nattrond". Jag hade hoppats på en bättre film än "Den krossade tanghästen" som dock var bättre än den första ">Tatuerad torso". Men tyvärr dippar serien igen i och med "Nattrond".

I "Nattrond" blir det upp till Irene och hennes kollegor att lista ut hur en sköterska mördats på ett privatsjukhus. Hon hittas död i en trapp och det står tidigt klart att det är frågan om mord. Frågan är bara vem som har anledning att mörda henen. Det enda vittnet till händelsen påstår att mördaren är syster Tekla som begick självmord för 60 år sedan.

Själva historien är rörig och innefattar händelser både i nutid och längre tillbaka i tiden. Det känns som om man försökt klämma in allt för mycket i de 90 minuter filmen pågår. Och kanske är det fallet? Jag har inte läst boken men det skulle kunna vara så att den innehåller för mycket för att man ska kunna göra en 90-minutersfilm av den. Det känns i alla fall så när man ser filmen.

Detta får också till följd att filmen aldrig riktigt lyfter. Den känns i stället tungrodd och otroligt seg och krånglig. Dessutom kan jag inte låta bli att tycka att vissa scener känns otroligt amatörmässiga när det gäller skådespeleriet. Skådespelarna känns inte naturliga i sina roller och det hela känns nästan pinsamt i mellan åt.

Det känns otroligt trist att "Nattrond" inte är bättre än den är. Jag trodde efter "Den krossade tangahästen" att filmserien om Irene Huss var något att räkna med och att det bara skulle bli bättre men nu är jag återigen mycket tveksam…


EXTRAMATERIALET

Filmen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. När Huss och gänget undersöker liket i trappan tror de att hon slagits ihjäl och de ser inte det tydliga strypmärket (som jag såg direkt) förrän rättsläkaren påpekade det. Slarvigt!

2. Reuben Sallamander sover sig igenom i stort sätt hela filmen. Slöseri!

3. Alexandra Rapaport gör filmens bästa rolltolkning! Lysande!


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare, Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA