Komedi eller skräck? Inget tyvärr

FILMEN

Tänker man på varulvsfilmer så tänker man ju oftast på skräck och det gjorde jag även denna gång. "Werewolves within" är dock ingen skräckfilm. Den står listad som skräck och komedi men blir man skrämd av denna ska man nog inte se något värre än "Bolibompa". När det sen gäller den komiska delen så försöker man att skoja till det, men det hela blir bara löjligt. Jag kanske skrattar till ett par gånger, men det är mest för att jag känner att lite måste jag kanske ge filmen. Så, nä, det blir varken hackat eller malet i denna film där vi får följa en liten by där innevånarna blir insnöade och någon börjar ha ihjäl folk.

Jag roar mig med att försöka lista ut vem som är varulven, men inte ens det blir någon större utmaning. Skådespelarna kämpar på och försöker sitt bästa. Vi har det homosexuella paret, vi har gubben som tafsar, vi har kvinnan som blir hysterisk och vi har ett kärlekspar. En brevbärare och en ranger som blivit utposterad i staden. Han fattar dock inte att han blivit dumpad av sin flickvän förrän brevbäraren berättar det för honom.

Svaga skådespelarinsatser, larvigt manus och ganska meningslösa repliker gör denna film till ett riktigt bottennapp tyvärr.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I en scen har en person glasögon för mörkerseende samtidigt som han har en ficklampa på sitt gevär. I verkligheten hade ljuset sabbat mörkerseendet.

2. Vid ett tillfälle när de springer i skogen ekar det när de pratar…

3. Ni kan med gott samvete skippa denna film.


HANS-ÅKE LILJA (2021-08-31)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2021
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA