Kul kärlekskomedi som faktiskt funkar

FILMEN

Vi har säkert alla upplevt känslan av att tiden går alldeles för fort. Att vi inte hinner med allt vi vill göra och att vi missar saker. För Teddy får detta en ny innebörd. Teddy har alltid varit den som skjuter upp saker och ting och när han gifter sig med Leanne fortsätter han i samma stil. Bröllopsresan ska bokas men skjuts upp även den. Men så händer det något. Tiden börjar gå fortare för Teddy. Med några minuters mellanrum kastas han ett år framåt i tiden. Först tror han att han blivit galen men så förstår han. Han lever sitt liv otroligt snabbt och han upplever bara ett par minuter av varje år. Teddy får panik och ingen tror honom (vem skulle göra det) och ännu viktigare, hur bryter han detta? Kan han bryta detta?

Jag gillar filmen. Visst den är otroligt förutsägbar och man vet i stort sett vad som ska hända redan tidigt i filmen men det spelar inte så stor roll. Filmen är rätt kul och charmig. Det är kanske inte en film som jag kommer se om och om igen men den fungerar och gör vad den ska för stunden.

Rafe Spall och Zahra Newman spelar Teddy och Leanne och de gör det bra. Man har dessutom fått dem att bli äldre utan att överdriva. De åldras ändå bara ett år i taget och det hade lätt kunnat bli lite löjligt om man tagit i för mycket, men här fungerar det och filmen blir ungefär det man förväntar sig av den här typen av film.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vi ser Josh Lawson från "House of Lies" i en lite roll. Josh har även skrivit och regisserat filmen.

2. Detta är till 100 procent en komedi men man kan ändå känna Teddys panik när han inser vad som händer.

3. Lite klurig omslagsbild som faktiskt tolkar handlingen korrekt väldigt.


HANS-ÅKE LILJA (2021-08-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2021
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA