Skratten fastnar i halsen

FILMEN

"The Little Death" beskrivs på baksidan av fodralet som en rapp, provokativ och smart komedi om sex, kärlek, relationer och kicken man kan få av att bryta mot tabun. På ytan stämmer beskrivningen av ett gäng par som utforskar olika fetischer men i praktiken handlar filmen egentligen om djupa relationsproblem. Visst finns här upplägg för skratt men de fastnar ofta i halsen på mig då flertalet karaktärer snarare verkar ha mer eller mindre allvarliga psykiska problem.

Här finns exempelvis kvinnan som inte kan sluta ljuga för att hennes fetisch att tända på när partnern är ledsen och gråter lockar för mycket. Hon trasslar in sig i en härva av lögner som gör att hon ljuger om att hon har cancer, gömmer hunden för att han ska tro att den sprungit bort och till sist att hon är med barn. Allt för att få honom att gråta så att hon tänder till och kan ha sex.

En man drogar sin elaka fru och umgås med henne när hon är utslagen och skapar en illusion om en finare version av henne genom detta. Det är stundtals helt vansinniga saker de gör och allt verkar bottna i vad de saknar i sina liv och är oförmögna att prata om. Gemensamt för nästan alla par är just bristen på kommunikation men det blir absurt när åtminstone en person i varje par tappar fattningen och framstår som närmast sinnessjuka i sin jakt på den där kicken.

Det lämnar mig inte med någon bra känsla när eftertexterna börjar rulla. De som gillar att skratta åt andras olycka och tycker att mänskligheten domineras av idioter kan säkert få sig en rolig stund. Jag vill mer försöka glömma vad jag just sett.


EXTRAMATERIALET

Några trailers.


TRE SAKER

1. Regissören och manusförfattaren Josh Lawson gjorde en del research djupt nere i fetischträsket. Han har uppgett att den galnaste fetischen han stötte på var de som tänder på att någon slickar deras ögonglober.

2. Mitt i allt detta finns en underlig figur som går runt bland husen och presenterar sig som nyinflyttad. Hans dåliga tajming att jämt ramla in i gräl mellan paren är rätt kul tills anledningen kryper fram. Han är tvungen att gå runt och meddela sina nya grannar att han är tidigare dömd för sexbrott.

3. Titelns lilla död är en gammal fransk omskrivning för orgasm.


THOMAS HELSING (2015-11-29)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Blu-ray
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Scanbox
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA