Intrigerna Manhattan fortsätter

FILMEN

Tredje säsongen av serien "Gossip Girl" består av fem skivor och sammanlagt 887 minuter. Det tar sin lilla tid att ta sig igenom, men det är värt varenda stund. Den här serien är riktigt bra och efter tre säsonger håller den fortfarande måttet.

På Upper East Side på Manhattan har rikemansbarnen börjat college. Dan (Penn Badgley), Vanessa (Jessica Szohr) och Blair (Leighton Meester) hamnar alla på NYU. Serena (Blake Lively) har kommit in på Brown men vet inte vad hon vill. Nate (Chace Crawford) har kommit på fötter igen och gör lite blandade saker under säsongen, Jenny (Taylor Momsen) tar över ledarrollen på high school efter Blair och Chuck (Ed Westwick) startar eget hotell. Eric (Connor Paolo) har kärleksproblem vilket man lugnt kan säga om Lily (Kelly Rutherford) och Rufus (Matthew Settle) också. Allt är sig likt men ändå inte. Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) gör comeback och en betydande roll i flera avsnitt görs även av Hilary Duff. Eftersom risken är att avslöja för mycket om vad som händer, vilka som ligger med varandra, vilka som blir tillsammans, vem som återuppstår från de döda, vem som börja langa droger och vem som blir allvarligt sjuk så struntar vi i det. Men avslöjas kan dock att säsongen avslutas med en enorm cliffhanger.

Att försöka vad som händer under en hel säsong av "Gossip Girl" är ungefär som att sammanfatta Bibeln skulle jag tro. Det händer alldeles för mycket. Men det är inget ljug att säga att intrigerna fortsätter precis som förut och att det verkligen händer grejer i både relationer och allt annat hela tiden. Gästroller av bland annat, tidigare nämnd Hilary Duff, Tyra Banks, William Baldwin och Lady Gaga görs löpande och förmodligen slåss det friskt om att få medverka i serien som är oerhört populär.

Jag upplever att det är mer sex i den här säsongen än de tidigare två. Det är vissa rollfigurer som ligger hela tiden. En omtalad trekant äger också rum och den skapade stora rubriker när avsnittet sändes i USA.

Det jag älskar med "Gossip Girl" är att serien är så med i tiden. Det relateras ständigt till aktuella händelser och personer. Modet är i sig en stor behållning och det har ju serien även blivit väldigt känd för. Dessutom spelas det väldigt mycket ny musik i serien och jag har själv upptäckt flera låtar och artister tack vare "Gossip Girl". Kläderna och musiken är halva behållningen och det är sådan enorm skillnad på "Gossip Girl" jämfört med hur det till exempel var när "Beverly Hills 90210" visades i Sverige. Då var vi så himla efter, det är vi inte längre. Här gäller det dock att ha koll på mycket av det senaste i nöjesvärlden för att förstå flera hintar och skämt.

Det enda negativa jag kan komma på med serien är att det ibland kan känna som morgon för vissa karaktärer medan andra är på någon fest som borde betyda kväll. Extra informationsbonus är att det är Kristen Bell som gör rösten till Gossip Girl.


EXTRAMATERIALET

Alla bloopers är ganska småcharmiga. Det är kul att se så många allvarliga ansikten tramsa runt och tappa fokus. Att få veta mer om allt arbete bakom serien är riktigt spännande. Det är mycket fokus på scenografi, miljöer och kostym. Det är sjukt mycket jobb för ett enda avsnitt och det spelas in ett nytt avsnitt var åttonde dag. Däremot får vi tittare någon slags töntig vägledning hur vi skulle kunna anordna liknande fester som i serien fast till ett billigare pris. Känns som att det riktar sig till 14-åriga tjejer. Serien innehåller många fester och här får vi även förklarat för oss varför man valt att göra det upplägget i serien. Musikvideos från Plastiscines och Lady Gaga finns också med i extramaterialet.


TRE SAKER

1. Ett avsnitt heter "Inglourious Bassterds" och anspelar givetvis på Tarantinos film. Upplägget i avsnittet gör det också. Kul idé, att man flirtar med en välkänd film och liksom tillåter sig att göra det utan några hämningar.

2. I ett avsnitt anordnas en fest med ryskt tema. Då spelas Black Eyed Peas "I gotta feeling" instrumentalt på dragspel i rysk tappning.

3. Ed Westwick är ju egentligen från England. Det märks inte alls i serien, vilket det däremot gör i extramaterialet "lol" när han kommer av sig. Då slår det brittiska uttalet igenom direkt.


MARIA EREMO (2010-09-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2010
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Extramaterial:
lol, A gossip girl fabulous affair, Musikvideos
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA